Kadın ve erkekteki şaşırtıcı 5 duyu farkı!

5 duyunun üzerimizdeki olumlu büyük etkilerini biliyoruz. Peki ya kadın ve erkeğe göre değişen farklılıkları?


Araştırmalar erkeklerin ve kadınların beş duyularının nasıl farklı ve ilginç algıladıklarını ortaya koyuyor.

Bu araştırmaların sonucunda kadınların duyuları daha hassas olduğu için koku, tat, renkleri görme gibi durumlarda erkeklerden dokuları daha doğru hissediyorlar.

Gelin kadın ve erkekler arasındaki beş duyu farklarına bir göz atın…
7 1

Kadınlar boya örnekleri veya renk paletleri tercih edilmesini içeren görevler için daha uygun olabilir.

Bir üniversitenin yaptığı araştırmaya göre erkekler daha çok ana renkleri ( kırmızı, mavi, yeşil, sarı ) ayırt edebiliyor. Buna bağlı olarak da renk körlüğü sorunu erkeklerde daha sık gözüküyor. Kadınlarda ise bu bozukluk nadir de olsa genetik kodlarından dolayı ortaya çıkabiliyor.

Aynı araştırmacılar, erkeklerin hızlı hareketleri görme açısından kadınlardan daha avantajlı olduğunu söylüyor. Buna göre avcıların erkeklerden çıkması bir tesadüf değil.
7 2

Parmakları küçük olanlar dokunma konusunda diğerlerine göre daha avantajlı.

Nörobilim dergisinde yapılan bir araştırmaya göre dokunmanın ince bir duygusu var ve bu yüzden küçük parmaklara sahip olanlar duyusal reseptonları ve dış stimülasyonların çeşitliliğini daha iyi algılıyor.

Ancak burda dikkat edilmesi gereken nokta, parmak ucu boyutu değil, cinsiyet! Bir erkeğin parmak uçları kadınınkinden daha küçük olsa bile, kadın dokunma konusunda daha duyarlı.
7 3

Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin işitme kaybı yaşama sorunu kadınlarınkinden 5 buçuk kat daha fazla.

Kız ve erkek doğduğunda işitsel olarak hiçbir farklılık göstermemekte fakat, yaşam tarzı, çevresel koşullar, sigara, görültüye maruz kalma ve kardiyovasküler risk faktörleri kadınlardan daha fazla erkeleri etkilediği için bu farklılıklar ortaya çıkıyor.
7 4