13 yöntemle baş ağrısından kurtulalım

...



Tanısı zor ve giderek yaygınlaşan şiddetli baş ağrıları hayatınızı kabusa çevirmesin! Bağımlılık yapan ilaçların bile bazen yetersiz kaldığı migren ataklarına bu 13 farklı yöntem ile çare bulun.
14 1

Nöroterapi



Vücudunuzdaki kas gerilimini, cilt sıcaklığınızı, kalp atış hızı ve tansiyonunuzu ölçen elektronik alıcılar, size ses ve görüntülerden oluşan bir veri haritası sunuyor. Amaç bedeninizin verdiği tepkileri kontrol etmek. Nihayet hangi kaslarınızı nasıl gevşeteceğinizi öğrendiğinizde baş ağrısını da yenebilirsiniz. Akupunktur Deri altına sokulan ince iğneler, bedendeki enerji akışını yeniden düzenliyor. Bir akupunktur seansının ortalama ücreti 200 TL. Bu yöntem şiddetli migren nöbeti geçiren veya tansiyona bağlı dönemsel ya da kronik baş ağrısı çeken hastalara öneriliyor. Bu sayede ilaç tedavisinin yan etkileri de ortadan kalkıyor.
14 2

Masaj


Boyun, baş, sırt ve omuz masajı yaptırılabilir. Baş ağrısına kalıcı çözüm getirmese de 6 haftalık seans alanların hem seanslar süresince hem de bitimini takip eden 3 hafta boyunca, migren nöbetlerinin seyrekleştiği ortaya çıktı.
14 3

Esneme hareketleri


Düzenli antrenman ya da baş ağrısı hissettiğinizde sırayla; boynunuz için başınızı çenenizden yukarı itip aşağı çekerek ve ardından başınızı her iki omzunuza doğru yatırarak; omuzlarınızı yukarı kaldırıp öne ve sonra arkaya doğru silker gibi hareket ettirerek; avuçlarınızı alnınıza dayayıp bastırarak; son olarak avuçlarınızı başınızın her iki yanına baskı yapacak şekilde tutarak acıdan kurtulmayı deneyebilirsiniz. Her esneme hareketine 5’er saniye ayırın ve 5 saniye ara verip devam edin. 3’le 5 kez arasında tekrar edin.
14 4