2 yıl çöp atmadan yaşayabilir misiniz?

New York'lu üniversite öğrencisi Lauren Singer tam 2 yıldır çöp atmadan yaşıyor!

2 yıl çöp atmadan yaşayabilir misiniz?

New York’ta Çevre Bilimleri öğrencisi olan Lauren Singer son iki yıldır çöp atmadan yaşıyor.
Kendini  hippielerden ve sıradan çevrecilerden ayrı bir yerde konumlandıran Singer’ın çöp atmama aışkanlığı 2 sene önce bir sınıf arkadaşının yemek çantasına dikkatlice bakmasıyla başlıyor.

Arkadaşının çantasında birçok plastik yemek kabı olmasına sinirlenen Lauren Singer, kendi hayatını değiştiren bir karar alıyor ve çöp atmadan yaşayabileceği bir hayat stiline yöneliyor.
İnternette gördüğü bir blogdan ilham alan ve çöp üretmeden yaşamaya çalışan Singer, ilk olarak ambalajlı ürünlerden ve market poşetlerinden uzaklaşmaya başlıyor. Mağazalardan yeni kıyafetler almak yerine 2. El mağazalardan ihtiyaçlarını karşılayan  ve gereksiz eşyalarını satan üniveristeli genç kız, şu anda diş macununu bile evde üretiyor.

Çöp üretmemeyi kendine hayat biçimi olarak benimsediği günden beri daha çok para biriktirdiğini, daha iyi beslendiğini ve mutlu bir hayat sürdüğünü belirten Singer, çöp üretmeden yaşamayı seçtiğinden beri hayat kalitesinin arttığını ve bunu hiç düşünmemiş olduğunu da sözlerine ekliyor.

New York’ta kendi ürettiği el yapımı ürünleri sattığı bir mağaza açan Singer , “Bu yaşam stilini benimserken amacım para kazanmak değildi, sadece bu şekilde yaşamayı çok seviyorum.” Diyor.
 

Yorumlar