20.yy'da mücevherin geçirdiği 7 değişim!

Kadınların en büyük tutkusu hiç kuşkusuz mücevherler. Modayla birlikte yön değiştiren değerli taşların, gümüşün ve altının 20.yy'daki evrimini sizler için derledik...


Mücevherlerin 20.yy boyunca geçirdiği değişim oldukça hayret verici. Kültürümüzü yansıtan birçok şey modern dünyada hızla değişime uğradı.

Zamanın ruhuna ayak uydurarak değişim gösteren şeylerden biri de mücevher ve aksesuarlarımız. Değişim hayatın hangi alanında olursa olsun, tıpkı bir domino taşı gibi bir diğerini etkiliyor. 20.yy'da dünyada meydana gelen değişiklikler, savaşlar ve ekonomik buhran geçiren toplumlar daha sonraki rahatlama döneminde kendini iyi hissetmek için lüks eşyalara önem verdiler. Tıpkı moda gibi mücevherler de asla önemini yitirmedi.

İşte mücevherlere yön veren 7 değişim rüzgarı!
9 1

20.yy'ın sonlarına doğru Art Nouveau mücevher akımı sembolik bir hareketle ortaya çıktı.

20.yy'ın en keskin değişimlerinden biri dönemin edebiyat eserlerini yansıtmasıydı.

Louis Comfort Tifanny adındaki Fransız bir mücevher tasarımcısı bu değişimleri başlatan isim oldu. Tifanny 1940 yılında öldüğünde dünyanın en ünlü mücevher markalarından birini yaratmıştı.
9 2

Bugün herpimiz Tiffanny'nin adını biliyor olsak da, 20.yy'da Tifanny dünyada mücevher konusunda fırtınalar estirdi.

Birden bire mücevherler yalnızca zengin insanların alabileceği bir şey olmaktan çıkıp, sıradan insanların da sahip olabileceği bir eşya haline geldi.

20.yy elmasların kızların en yakın arkadaşı olduğu dönem olarak biliniyor. Elmas ve pırlantaya verilen önemde Tifanny'nin ve onun adımlarını izleyen diğer mücevher tasarımcılarının payı büyük.
9 3

Caz müziğinin dünyayı etkisi altına alması ve dönemin popüler kızları "Flapper"ların ortaya çıkmasıyla birlikte sofistike parçalar trendler arasına girdi.

Değerli ve yarı değerli taşlarla bezeli mücevherler her kadının gözdesi haline geldi.

Sofistike parçalar kadınların yalnızca zengin olduğunu değil aynı zamanda tüm mücevher çeşitlerine ulaşabilecek kadar geniş bir nüfuza sahip olduğunun bir göstergesiydi.
9 4