Yeni yıla yeni kitaplarla başladık!

..

Bakma Bana Öyle Seni Tanımıyorum


'Bu şehirde aşk!' sloganıyla okuyucuyla buluşan Bakma Bana Öyle Seni Tanımıyorum; “Kadının artık bir adı var... var ama...” diyor ve kendini içinde O'nu bulacağına dair bir umut yaşatan tüm yalnız kadınlara adıyor. Bakma Bana Öyle Seni Tanımıyorum, bu zamanın, bu kalabalığın, bu şehrin içinde yaşanan aşk savaşının ortasına atıyor bizi. Bazen hırsla, bazen umutla beklediğimiz o “karşılaşma”nın, etrafımızı saran, zeminimizi sarsan rüzgarını hissettiriyor ve aşkın kaybettirdiği yön duygusunu bir kitabın sayfalarında yaşatıyor. Bu heyecanla okuyacağınız kitabın yazarları ise Dilek Bora ve Sinem Erülgen.
11 1

Yoga: Dhyana-Meditasyon


Meditasyon, evrendeki en eski kişisel gelişim ve mükemmel sağlık sistemi olan orijinal yoga sisteminin yedinci basamağıdır. Büyük yoga üstadı Akif Manaf’ın Yoga: Dhyana- Meditasyon isimli eseri günümüzde birçok dezenformasyon bulunan spiritüel gelişim konusunda kaleme alınmış, okuyucuya yol gösteren ve gerçek meditasyonla buluşmasını sağlayan eşsiz bir eserdir. Kitap, meditasyon bilgi ve teknikleri konusunda elde edebileceğiniz en eksiksiz başyapıttır.
11 2

Vahşi Şeyler


İçinde yaşadığı dünyaya sığmakta güçlük çeken, dünya karşısında kafası karışan ama onu keşfetme hevesi ve enerjisi hiç tükenmeyen, yaramaz bir çocuk: Max. Müthiş Dâhiden Hazin Bir Eser ve Ne Nedir kitaplarının on parmağında on marifet yazarı Dave Eggers bu defa sıra dışı bir çocuğun sıra dışı hikâyesini olanca içtenliği ile sayfalara döküyor. Maurice Sendak’ın, çevrildiği tüm dillerde toplamda 19 milyon okura ulaşan aykırı ve kült çocuk klasiği 'Where The Wild Things Are’dan uyarlanan roman, Eggers’dan çocukluk hayallerine ve dünya sancılarına bir saygı duruşu niteliğinde. Harekete geçmeye ve kendi yolunu çizmeye, bağırmak yerine ulumaya, söz dinlemektense ‘hayır’ diye haykırmaya ve en önemlisi, ne olursa olsun düşlerden kopmamaya yönelik bir güzelleme.
11 3

Gizem ve Hayalgücü Öyküleri


Edgar Allan Poe, düşselliğe teslimiyetinde yalnız olmadığının farkındaydı ki 'Euraka'yı, "düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara" adamıştı. Usta yazarın öykülerinin seçkin bir derlemesini sunan bu kitabın sayfaları arasındayken, okurların da onun sınırsız görünen hayal gücüne kapılarak kendilerini bu Düşler Ülkesi'nde bulacağına kuşku yok. Poe'nun aykırılığı ile yeni tanışacak olanlarsa; Usher Evi'nin Çöküşü'nün olağandışı kasveti ya da Kuyu ve Sarkaç'ın akıl almaz dehşeti karşısında sarsılırken, dokunabilecekmişçesine yaklaştıkları gizemlerin çekiciliğine karşı koyamayarak, belki de bu Düşler Ülkesi'ne ilk ürkek adımlarını atacaklar.
11 4