2014 İlkbahar asimetri trendi!

2014 Londra Moda Haftası : Asimetrik detaylar...


2014 Londra Moda Haftası ve New York Moda Haftası koleksiyonları arasında ilginç benzerlikler var. Bu benzerliklerden biri de birçok tasarımda yer alan ve üzerinde çokça yoğunlaşılan atletik etkileşimler.

New York Moda Haftası'nda spor stilin gündelik tarafına yoğunlaşılmışken, Londra Moda Haftası'nda ise daha şık tasarımlarla harmanlanmış.

İşte hayal gücünü tetikleyen farklı tasarımlar!
7 1

2014 Bahar kreasyonunda Japon savaşçılardan ilham alan David Koma, "güçlü ve şık savaşçı" imgesini, seksi havasıyla dikkat çeken çeşitli geometrik kesimli elbiselerle koleksiyonuna yansıtıyor.

Kreasyon, asimetri, kaba kesimler, deri ve kauçuk kaplamara fazlasıyla odaklandığı için daha füturüstik bir hava yansıtıyor. Cesur kesimler ise bu yeni görüntülere seksi bir hava katıyor. Daha çok siyah-beyaz kombinasyon tercih edilmiş olsa da, defilenin ikinci yarısında koyu mavi ve krem renklerine yoğunlaşan tasarımlar da göze çarpıyor.
7 2

Michael van der Ham için 2014 Bahar Koleksiyonu için bir kez daha birbirine zıt dokulardaki kumaşları kombinlemiş ve çok katmanlı patchwork imzasını kullanarak güçlü, yapılandırılmış silüetler üzerine odaklanmış.

Tasarımcının kullandığı renk paleti koyu lacivert, siyah, füme ve yer yer lime ve mercandan oluşuyor. Soyut motiflerin ağırlıkta olduğu zebra ve leopar desenleri de göze çarpan detaylar arasında.
7 3

Genellikle kadınsı tasarımlara yoğunlaşan Erdem Moralıoğlu, 2014 bahar sezonu için androjen tasarımlarını ortaya çıkardı. Moralıoğlu, bir erkeğin kadın gibi giyinmesi ve bir kadının da erkek gibi giyinmesi fikrinin her zaman ilgisini çektiğini söylüyor. Bu fikir 2014 bahar koleksiyonunda yalın silüetler, asimetri, spor ve siyah ve beyaza yapılan güçlü vurgularla yansıtılıyor.

Defilede öne çıkan parçalar arasında motorcu ceketleri, sweatshirtler, anvelop etekler, tül elbiseler ve otrişler detaylar var.
7 4