2014 ilkbaharında 70'ler modası!

2014 İlkbahar/Yaz sezonunun gözde trendi bohem stil!


Moda devleri 2014 baharı için, aynı ilham kaynaklarından farklı radikal yorumlar ortaya koydu . Özellikle 70'li yıllardan esinlenilen tasarımlar, bohem kreasyonlar, spor ve kolej havası taşıyan alternatifler, keskin ve seksi seçenekler göze çarptı.

Yani ilkbahar sezonunda moda tutkunları, dar çerçeveli ve kısıtlı bir modanın etkisinde kalarak tektipleşmeyecek. İşte 5 defileden 70'lerin izleri...
7 1

Michael Kors, 2014 baharı için hazırladığı koleksiyonda romantik unsurlarla spor detayları harmanlamış. Hem 40'ların hem de 70'lerin etkilerini taşıyan tasarımlar, 'gündelik ve gösterişli' olmanın altını çizerek 'çabasız şıklık' algısını vurguluyor.

Muhteşem keten elbiseler, retro mayolar, yüksek belli baskılı etekler, geniş paçalı pantalonlar ve şık oversize montlar kreasyondaki anahtar parçaları oluşturuyor. Daha çok natürel renklerle çalışılmış olan koleksiyon, her yaştan kadını etkileyebilecek güce sahip.
7 2

Anna Sui'nin koleksiyonu festival kıyafetlerinin mükemmel bir yansıması. Sui'nin bu sezonki ilham kaynağıysa, İngiliz Pre-Rafael sanat akımları. Alışılmış 60'lar ve 70'ler esintili çiçekli tunikler, tığ işi dantel kazaklar, şifon elbiseler, galadyatör sandaletleri ve kimono ceketlerin yanısıra tasarımcı koleksiyonuna bir tutam metalik parlaklık da eklemiş.

Kendi koleksiyonuyla ilgili olarak Anna Sui, kıyafetlerinin son derece romantik bir havada olduğunu ama yine de onları rock festivaline giden birinin üstünde de görebileceğimizi söylüyor.
7 3

Jill Stuart, 2014 Bahar Koleksiyonu'nu hazırlarken zihninde belirlediği özel bir konsepte bağlı kalmış : "Rock yıldızının sevgilisi tatilde!"

'Zor kadın' algısını yayarken bir yanda içinde kesinlikle romantik dokunuşlar da bulunduran bu koleksiyonda moda tutkunları kendine göre bolca seçenek bulacak. Sert ve şehvetli, modern, romantik tasarımlar incelenmeye değer. Öne çıkan parçalar; mini etekler, kaftanlar, kalın kesik üstler, denim parçalar ve seksi deri elbiseler...
7 4