2015 ilkbahar-yaz makyaj trendleri!

Defilelerden yansıyan makyaj modası...


İlkbahar-Yaz sezonu makyajlarını düşününce sizin de aklınıza genel olarak bronz bir ten, parlak dudaklar ve pastel tonlar geliyor değil mi? Aslına bakarsanız, durum bu kez biraz daha farklı...

Podyumlar bize birkaç sürpriz yaptı ve daha çok sonbaharda görmeye alışık olduğumuz buğulu gözleri, kırmızı baskın dudakları karşımıza çıkardı.

İşte gelecek sezonun 7 makyaj trendi…
9 1

Oscar de Renta defilesinde ince ve hafif kıvrımlı olarak karşımıza çıkan siyah likit eyelinerları, Saint Laurent ve Cushine et Ochs ekstra uzun kuyruklar halinde kullanmayı tercih etmiş.

İnce uçlu fırçası olan likit eyeliner, kirpik diplerinde istenilen inceliği yakalamak için iyi bir seçim. Kirpik hizası boyunca sürülen kalın eyeliner göz kapaklarını malesef düşük gösterir. Bu nedenle likit eyeliner kullanmak daha avantajlı diyebiliriz.

Bir türlü düzgün bir çizgi çekemiyor ya da elleriniz titriyorsa, kirpik diplerine aralıklı noktalar yapıp sonra bir çizgi oluşturabilirsiniz.
9 2

Dolce Gabanna'nın dudak çizgisinin etrafına dağılmış vişne çürüğü lipstikle yaratılan ateşli dudaklarına karşı, Zac Posen ve Missoni'de parlak, flörtöz turuncu-kırmızı tonlarını gördük.

Belirgin bir ruj sürdüğünüzde yüzünüzün diğer yerlerini olabildiğince sade bırakmanız gerekir. Parlak farlardan, simli allıklardan uzak durun.
9 3

Göz makyajında patlayan renklerle adeta pop art gördük defilelerde.. Üstelik bu kez değişik materyaller de kullanıldı. Sanatçılar modellerin göz kapaklarında klasik eyeliner yerine ince deri bantlar, saten stikerlar ve lipstikler kullandı.

Farklı tonlarda göz makyajı bu sezon için oldukça uygun..Tabii iyi görünmek için doğru tonu bulmak da büyük önem taşıyor.

Sarışınsanız ve açık renk gözleriniz varsa açık pembeyi, kumral ve açık renk gözleriniz varsa gerçek pembe tonlarını; koyu renk gözleriniz varsa eflatuna çalan pembeleri kullanabilirsiniz.

Esmerseniz ve koyu renk gözleriniz varsa koyu pembeleri kullanabilirsiniz. Eğer gözleriniz ela ya da yeşilse ten rengine çalan pembeleri de deneyebilirsiniz.
9 4