2015'te değişen sağlık kuralları!

2015'te yalnızca takvim değil bu güne kadar bildiğimiz sağlıklı yaşam kuralları da değişti. İşte 2015'te değişen sağlık kuralları...


Sağlık tavsiyeleri her zaman değişiyor. 8 saat uyuyun. Doymuş yağlardan uzak durun. Tereyağı ve zeytinyağı tüketin gibi kafa karıştırıcı ve tükenmeyen tavsiye listesi sağlıklı yaşamın sırlarını verirken ne yapacağımızı şaşırıyoruz.

Bu karışıklıktan kurtulup sağlıklı bir beslenme ve yaşam biçimi benimsemeniz için Dr. Frank Lipman ve Danielle Claro "Yeni Sağlık Kuralları" adlı bir kitap yazdı.

100 basit sağlık tavsiyesi içeren bu cep boyu kitaptan sizin için seçtiğimiz sağlık tavsiyelerini derledik.

İşte 2015'te uyacağınız sağlık kuralları!
7 1

Şeker, biçimi ne olursa olsun şekerdir ve vücudunuza fazla şeker sokmamalısınız.

Bir parça taze organik meyve atıştırmak harika fakat abartıp bir kilo meyve yemeyin.

Eğer yapabiliyorsanız fruktoz bakımından daha düşük değere sahip çileklere, yaban mersinlerine, kavuna ve greyfurta yönelebilirsiniz.

Ve en önemlisi ise meyve suyu içmemek. Çoğu meyve suyunda yoğun bir şeker ilavesi var ve meyvelerin liflerini içermiyorlar.
7 2

İyi bir uyku için basit adımlar istiyorsanız odanızın çok sıcak olmamasına, televizyon gibi elektronik aletlerin fişini çekmeye özen gösterin.

Uyuduğunuz oda tamamen karanlık olmalı, uyku arasında uyanıp tuvalete gittiğiniz zaman bile ışıkları açmamaya çalışın. Uyumadan 2 saat önce yemek yemeyi sonlandırın. Hepsi bu!
7 3

Bazen en çok bakıma ihtiyaç duyan organ beyindir. Eğer yerinde duramayan ve verimsiz bir gün geçirmeye tahammülü olmayan biriyseniz muhtemelen ihtiyacınız olan sakin bir gün geçirmek.

Yapılacaklar listenizden bir kaç madde eksiltmediğiniz, bilgisayarı açmadığınız ve spor yapmadığınız sakin bir gün vücudunuzun kendisini yenilemesine yardımcı olur.

Zihninize ve kaslarınıza gerçekten dinlenmek ve toparlanmak için arada bir izin vermelisiniz.
7 4