3 yıl çocuk yapmayın!

Erken hamilelik, mutsuz ve tatmin olamayan kadın sayısını arttırıyor. Uzmanlar, bir kadının 'tam olarak' kadın olmadan çocuk doğurmasını yanlış buluyor.

3 yıl çocuk yapmayın!

Çalışmalarıyla gündem yaratabilen Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED), 'Kadın olmadan anne olmak zorunda kalan kadınlar' konulu bir araştırma yaptı.

Araştırmaya göre, Türkiye'deki kadınların çoğu için cinsellik, evlilikle birlikte başlıyor. Bu nedenle çoğu zaman sağlıklı olarak yaşanmıyor.

CİSED Genel Başkanı Dr. Cem Keçe, ilkel toplumlarda kadının değerinin 'bakirelik' ile kutsandığını belirterek, kız çocukları yetiştirilirken, cinselliğin erkeklere özgü olduğu, sadece erkeğin zevk aldığı, kadın için çoğu zaman mide bulandırıcı, acı veren, ama evliliğin devam etmesi ve anne olmak için yerine getirilmesi gereken bir kadınlık görevi olarak algılandığını söyledi.

"Seks yapmak öğrenilebilen bir davranıştır"

Bir kadının, kendi bedenini ve eşinin bedenini tanıması, rahat ve gevşemiş bir halde cinsel haz alıp, aynı hazzı karşısındakine verebilmesi için en az 3 yıla ihtiyaç duyduğunu söyleyen Keçe, bunun nedenini şöyle açıklıyor:

"Çünkü seks yapmak öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir davranıştır. 3 yıldan önce erken bir hamilelik yaşayan her kadın daha tam anlamıyla kadın olmadan anne olmak zorunda kalmaktadır, bu da mutsuz ve tatmin olamayan kadın sayısının hızla artmasına yol açmakta, mutsuz aileler kurulmasına neden olmaktadır"

Evliliklerde de ilk 3 yılın önemli olduğunu söyleyen Keçe, çiftlerin cinsellik dışında diğer konularda da bir uyum sağlanabilmesi için sürenin yeterli olacağını, bu nedenle yeni evlenen çiftlere, 'tam olarak kadın olmadan anne olmamak için en az 3 yıl çocuk yapmayın' önerisinde bulunduklarını söylüyor.

Yorumlar