4 çeşit salatanın farklı faydaları!

Muhteşem salatalarla hem formunuzu koruyun hem de sağlık bulun!


Doğru besinlerle hazırlanan salataların sağlık açısından faydaları saymakla bitmiyor.Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç salatalar ve faydaları konusunda bilgiler verdi.

İşte pancar, marul ve brokoli salataları tarifleri ve şifalı etkileri...
9 1

Pancar,A, B, C ve P vitaminleri yönünden zengindir... Serinletici, iştah açıcı, besleyicidir. Bileşiminde bulunan ve radyoaktif bir eleman olan rubidyumun sindirim üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Pancar aynı zamanda fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko, manganez ve şeker bulunur.

Kırmızı pancar alyuvarların oluşmasında rol oynar. Kırmızı pancarın suyu en güçlü kan düzelticilerden biridir.Pancar kanseri önlemede bağlantılı olduğunu antioksidanlar bakımından zengindir.

Lif mükemmel bir kaynak, pancar kandaki kötü kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur.Prostat, verem ve sinir hastalıklarında faydalıdır. Mide ve bağırsak üzerinde olumlu etkisi vardır.

Ayrıca soğuk algınlığı enfeksiyonlarının arttığı kış aylarında kırmızı pancarın tüketilmesi, vücudun direncini artırır.
9 2

Pancar çiğ olarak yenebilir,pişmiş olarak da...İnce düz salata içine rendelenmiş veya sirke ile marine edilmişini deneyin.

3 bütün pişmiş pancar, iki yemek kaşığı (yemek kaşığı) tahin, bir avuç haşlanmış nohut, yarım limon ve iki yemek kaşığı sızma zeytinyağı.Ceviz ile süsleyin.Yanında da çavdar ekmeği tüketilebilir.
9 3

Marul bayanlar için de oldukça faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Kemik erimesi ve romatizma için de faydalıdır. Marul çabuk bozulan bir sebze olduğu için, hemen tüketmek gerekir. Marulun suyu cilt besleyici özelliğe sahiptir.

Sivilce ve akne oluşumunu engeller. İştahsızlığa birebir! İştah açıcı özelliğiyle zayıf insanlar tarafından tüketilmesi uygundur.

Ayrıca çok iyi bir idrar söktürücü olan marul, kabızlığı giderir ve vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Balgam sökücü etkisi de mevcuttur.
9 4