6 çeşit anne tipi var

Çocukla çocuk


Bunlar en sevgi dolu ve en oyuncu olanları. Yani oğluyla oğlan, kızıyla kız, bebeğiyle bebek, yetişkiniyle yetişkin olma yeteneğine sahip ve bu kılıklara bürünen anneler.

Çocuğu küçükken onun oyuncaklarıyla oynayan, büyüdüğünde ise beraber iPhone ya da Facebook'ta takılan türden anneler yani.
7 1

Anne değil, diktatör


Çocuklarının hayatta güçlü ve başarılı olmak zorunda olduğunu düşünüyor, çünkü onun için hayatın kuralı basit: İki tür insan var; güçlüler ve zayıflar.

Televizyon, bilgisayar ve video oyunları çocuklara neredeyse yasak, çünkü bu alışkanlıklar çocuğu annenin belirlediği hedeflerden saptırıyor. Çocuk okulda, kursta, sporda ya da müzikte tam not almak zorunda.
7 2

Abartılı düşkünler


Bu anne türü de çocuğuna biraz fazla düşkün. Ama disiplinli ve zorlayıcı değiller. Bu anneler, kangurular gibi bebeklerini bir türlü bırakamıyorlar. Yani bir tek keseleri eksik...

Hayatlarını çocuklarının steril ve mutlu bir ortamda yaşamasını sağlamaya adamışlar. Bu anne türü, ülkemizde oldukça yaygın. Çocuklarıyla olan diyaloglarında sertlik yok, ceza yok ama bol şefkat var.
7 3

Aklı fikri gezmede


Anne kategorileri içerisinde en ilgisiz olanlara bu isim veriliyor. Yumurtladıktan sonra denize açılan dişi penguen geri dönene kadar iki ay boyunca kuluçkaya yatma ve yavruyu besleme görevi erkek penguene düşer. Penguen gibi, sorumluluğu erkeklerin üstüne atan anne adayları var.
7 4