8 Farklı dalgalı saç modeli ve yapılışı!

Saçlarınızı dalgalı mı yaptırmak istiyorsunuz? Peki hayal ettiğiniz dalga modelini yapabiliyor musunuz? İşte faklı dalgalı saç modelleri ve yapılışları!


Dağınık ve seksi plaj dalgaları, Hollywood ihtişamını yansıtan iri ve düzgün dalgalar ya da klasik maşa dalgaları….Dalgalı saç denilince akla birçok farklı model geliyor.

Kadınlar çoğu zaman saçlarında görmek istedikleri dalga biçimlerini evde uygulamakta ve kuaförlerine açıklamakta zorlanıyor. Bu nedenle saç modelleri onları hayal kırıklığına uğratıyor.

Aynaya baktığınızda "Ben saçlarımı böyle hayal etmemiştim" dememeniz için tüm dalgalı saç modellerini ve nasıl yapıldıklarını araştırdık.

İşte dalgalı saç modelleri ve adım adım yapılışları!
10 1

Eski Hollywood dalgaları katılacağınız davette Rita Hayworth, Lana Turner ve Veronica Lake etkisi yaratmanızı sağlar.

Saçlarınızı 5 cm'lik tutamlar halinde ayırın ve bu tutamları 4cm'lik uzun bigudilere sarın.
Tüm saç tutamlarını saçlarınızın köküne kadar sarın ve bir tel tokayla tutturarak 20 dk bekletin.

Saçlarınız kuruduğu zaman geniş yüzeyli bir saç fırçasıyla düzeltin ve spreyleyin.
10 2

Plaj dalgalarına kavuşmak için artık yaz mevsimini beklemek zorunda değilsiniz. Havluyla kuruttuğunuz saçlarınızın kökünden uçlarına kadar deniz suyu spreylerinden uygulayın.

Saçlarınızı fön makinesiyle kuruturken saç fırçası yerine parmaklarınızla şekil verin ve saçlarınız kuruduğunda saçlarınızı tutam tutam ayırarak 2 santim kalınlıkta saç maşasına sarın. İşin sırrı saça her buklede yön değiştirerek şekil vermek.
10 3

Eğer saçlarınızda Victoria's Secret kızlarının dalgalarını istiyorsanız, nemli saçınıza volüm veren bir köpükle masaj yapın ve kalın yuvarlak saç fırçası yardımıyla saçlarınızı kurutun.

Saçınız tamamen kuruduğunda, saçlarınızı kıvırarak topuz yapın ve küçük tokalarla sabitleyin.

20 dakika saçlarınızın soğumasını bekleyin ve parmak uçlarınızla dalgaları şekillendirin. Son olarak saç spreyi uygulayarak saç şeklinizin kalıcılığını sağlayın.
10 4