90'lı yıllardan geri gelen güzellik trendleri!

Modayla birlikte evrim geçiren güzellik trendleri 2010'lu yıllardan 90'lı yıllara geri dönüyor!


90'lı yıllar modanın karanlık yılları olarak bilinirken 2010'lu yıllardan itibaren modanın altın çağı olarak anılmaya başlandı.

Tüm moda tasarımcıları , saç ve makyaj artistlerinin ilham kaynağı olan 90'lar günümüzdeki etkisini arttırmaya devam ediyor.

Makyaj artistleri defileler için hazırladıkları saç ve makyaj stillerinde 90'lı yılların trendlerini modern dokunuşlarla harmanlayarak günümüze adapte etti.

İşte 90'lardan 2010'lu yıllara adapte edilen güzellik trendleri!
8 1

90'lı yılların bordo dudaklarını Neve Campbell'ın Vahşi Şeyler filmindeki stilinde görebilirsiniz.

Oldukça beyaz tenli olan Neve Campbell'ın teninde daha da belirgin hale gelen bordo ruj, film afişinde kullanılan renk filtresiyle oyuncunun tenine biraz daha uygun bir hale gelmişti.

2010'lu yıllarda gördüğümüz bordo ruj trendine örnek olarak Rebecca Minkoff defilesindeki makyaj stiline bakabiliriz.

Defilede hafif bronzlaştırılmış bir ten üstüne uygulanan ıslak görünümlü bordo ruju görüyoruz. Bu versiyon gotik görünümden uzak olması ve ten regiyle daha iyi uyum sağladığı için tercih edilen bir stil.
8 2

90'lı yılların saç çılgınlıklarından biri olan renkli saç boyaları tekrar karşımızda.

1990'lı yıllarda renkli saç maskaralarını piyasaya süren L'Oréal, iki haftada stoklarının tükendiğini açıklamıştı. 90'lı yıllarda saçlara uygulanan en popüler renkler kırmızı ve maviydi. Bu saç maskaraları saçı şampuanladığınızda kolayca saçtan çıkan bir özelliğe sahip.

Renkli saçların geri döndüğü 2013 yılında ise saç tebeşirleri ön plana çıkıyor. Renk skalası saç tebeşirlerinde daha geniş ve boyalar 3 yıkamaya kadar dayanıklı. Öne çıkan renkler ise yeşil, pembe ve lila.
8 3

90'lı yıllarda saçlara volüm ve stil katmak için kullanılan zigzag bantlar geri dönüyor. Genellikle bir iki gün yıkanmayan ve yağlanmaya başlayan saçlarda kötü görünümü önlemek için kullanılan bu taçlar oldukça popülerdi.

En son Helmut Lang defilesinde karşımıza çıkan zigzag taçların kullanım şekli 90'lı yıllarla aynı olmasına rağmen uygulaması tamamen farklı.

Zigzag taçlar saçlarda geometrik ve minimalist bir stil yaratmak için kullanılıyor.
8 4