A Vitamininin 7 muhteşem sağlık faydası!

Yağda eriyen vitaminlerden biri olan A Vitamini bakın nelere iyi geliyor! İşte A Vitamininin sağlık faydaları!


Yağda eriyen vitaminlerden biri olan A Vitamininin sağlığımıza faydası büyük. Bu nedenle yeteri kadar A Vitamini almak oldukça önemli. Vücudunuz A vitaminini , direkt ya da endirekt olarak 2 şekilde elde eder.Hayvansal yağlardan alınan A vitamini vücuda direkt olarak alınıyor. Fakat bitkisel kaynaklı, yani sebze ve meyvelerden alınan A vitamini vücuda doğrudan etki etmiyor. Bitkisel A vitamini vücudumuza karetenoidler halinde giriyor ve vücut bu karetenoidleri vitamine dönüştürüyor.

Her iki kaynaktan da A vitamini almak önemli fakat hayvansal gıdalardan aldığınız A vitamini konusunda dikkatli olmalısınız. Örneğin yumurta sarısından aldığınız A vitamini vücutta birikerek zehirli maddelere dönüşebiliyor. Günlük A vitamini ihtiyacı erekeklerde 1000 mg, kadınlarda ise 800 mg'dır. Sizler için A vitaminini nasıl tüketmeniz gerektiğini ve faydalarını araştırdık İşte A vitamini hakkında her şey!
11 1

A vitaminin faydalarından ilki, görme duyusu üzerindeki olumlu etki.

Gözlerinizin düzgün işleyebilmeleri için yeterli miktarda A vitamini tüketmelisiniz.
A vitamini gözlerinizin değişen ışığa alışmasına yardımcı olur ve gözlerinizdeki nemi korur.

Tüm bunlara ek olarak yeterli miktarda A vitamini tüketildiğinde yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan görme bozukluklarını da engeller.
11 2

Sağlıklı dişler ve kemikler için A vitamini son derece önemlidir.

Kalsiyum , magnezyum ve D vitamini kemik sağlığıyla ilişkilendirilen 3 önemli mineral ve vitamin, fakat A vitamini de en az bu besin maddeleri kadar faydalı.

A vitamini kemiklerin normal büyümesini ve sağlıklı gelişmesini sağlar. Ayrıca dişlerde, diş minesini oluşturan dentin üretilmesine de yardım eder.

Fakat bu vitamin konusunda dikkatli olmalısınız, çünkü retinol formundaki hayvansal kaynaklı A vitamininin fazla tüketilmesi, kemiklere zarar veren hücreleri harekete geçirerek kemiklerin zayıflamasına neden olabiliyor.
11 3

A vitamini, sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olmanız için vücudunuzun ihtiyacı olan besin maddelerinden biri.

Kan hücrelerinden bakteri ve virüslere karşı savaşan ak yuvarların aktivitelerini arttırıyor.

A vitamininin diğer önemli bir faydası da, mikrop ve bakterileri bir bariyer gibi vücudun dışında tutan mukoza arının nemli kalmasını sağlamak.
11 4