Abur cubur krizlerini kötüleştiren 10 yanlış!

Özellikle kilo verme dönemlerinde başımıza sık sık gelen abur cubur yeme krizlerinde bu yollarla kurtulun.


Eğer kilo vermeye ya da ideal kilonuzu korumaya çalışıyorsanız zararlı atıştırmalıklarsan uzak durmanız gerekir. Özellikle cips, dondurma, cupcake, hamburger ve pizza gibi lezzetli olanlardan…

Ne yazık ki günlük koşuşturmalarımızda yemekle ilgili kararlarımızın çoğu vakitsizlikten dolayı sağlıksız oluyor. Sağlıksız gıdalarda daha çok abur cubur atıştırma isteğini körüklüyor…

Abur cubur isteklerini daha da kötüleştirecek hatalara göz atarak, bu yanlışları yapmamaya özen gösterin, formunuzu koruyun.
12 1

Yapılan en büyük hatalardan birisi eksik kahvaltı etmek. Sabahları uyanınca açlık hissi olmadığı için az bir kahvaltıyla öğünü geçiştirmek oldukça yanlış.

Beslenme uzmanları en az 13 gram protein alarak ortalama 350 kalorilik kahvaltı etmemizi öneriyor. Doğru kahvaltı etmek gün içerisinde tatlı ve tuzlu gıdalara olan isteği düşürüyor.

Sağlıklı bir kahvaltı için haşlanmış yumurta, peynir ya da iki çorba kaşığı yulaf ezmesi ve fıstık ezmesini tercih edebilirisniz.
12 2

Canınızın çok istediği yiyecekleri yerken çok büyük posiyonlara yönelmeniz çok büyük hata.

Bu tür gıdaların porsiyonlarını ne kadar küçük tutarsanız o kadar iyi… Nefsinizi köreltmek için çok büyük porsiyonlara ihtiyacınız yok.

Aynı zamanda yapılan araştırmalara göre bu tür gıdaları küçük porsiyonlar halinde tüketmek insana yerken daha fazla zevk veriyor.

Bu besinleri küçük bir parça halinde alın ve bitirdikten sonra 15 dakika bekleyin, yeterli geldiğini göreceksiniz.
12 3

Cips, tatlı, kraker gibi gıdaları hiç yememek için kendinizi şartlamayın.

Beyin özlem duyduğu halde yenemeyen gıdalara karşı çok büyük bir istek besliyor. Daha sonradan bu gıdalara saldırmamak için canınızın çok istediği birşeyin bir porsiyonunu yavaş yavaş yiyin.

Mesela canınız cips istediğinde yemek istemiyorsanız, ağzınızda çıtırdayacak alternatif gıdalar tercih edebilirsiniz.
12 4