Aç kalmadan porsiyon küçültme önerileri!

Kolay ve daha hızlı kilo vermek için porsiyonları kontrol altına almanın yolları…


Kilo vermek için tükettiğinizden daha fazla yakmanız gerektiğini biliyorsunuz ve bunu başarmanın da en etkili yolu elbette porsiyonları kontrol altına almak!

Sanılanın aksine, porsiyon kontrolü her şeyden 'azıcık' yemek anlamına gelmiyor. Bir dahaki öğününüze kaç dakika kaldığını saymadan, sizi zorlamayacak şekilde yağlarınızdan kurtulabilmeniz için ünlü beslenme uzmanların 7 tavsiyesi var!
9 1

Yiyeceğinizin en üstünde karbonhidratlar olmasına özen gösterin. Mesela yoğurt, meyve ve yulafla hazırlanmış bir kahvaltı diyetiniz için mükemmel ancak yulafı kasenin en altına yerletirmek yerine en üste serpiştirirseniz diyetiniz için daha etkili olacaktır. Izgara etinizin üzerine de çeyrek ölçek esmer pirinç ekleyebilirsiniz.
9 2

Araştırmalara göre tabaklarınızın rengi ne kadar yediğinizi etkiliyor. Yiyeceğinizle tabağınızın rengi kontrast oluşturduğunda daha az yemek yiyorsunuz. Örneğin domates soslu bir makarnayı beyaz tabakta tercih etmek gerekirken, alfredo soslu bir makarna için kırmızı tabak seçebilirsiniz.
9 3

Yiyecekleri sebzelerle zenginleştirmek zararsız yoldan daha çabuk doymanın anahtarı. Lif kaynağı ıspanak ve hiç kalorisi olmayan mantarlar bu yöntem için birebir!
9 4