Açlık krizleriniz diyetiniz için ne söylüyor?

Diyet yaparken karnınız guruldadığında ne yemek istediğiniz beslenme şeklinizle ilgili küçük bir sır verebilir!


Gün ortasında kendini gösteren çikolata krizleriniz yüzünden canınız sıkılıyorsa, bu duruma üzülmek yerine onların size iletmek istedikleri mesaja kulak verin ve atıştırma krizlerinizin neden kaynaklandığını anlamaya çalışın.

Bir anda çikolata yemezseniz ölecekmiş gibi hissetmeniz, çikolatanın dünya üzerindeki en mükemmel yiyecek oluşundan değil! Muhtemelen bu krizinizin arkasında değerlendirilmesi gereken biyolojik faktörler var.

Açlık ve atıştırma krizleri birçok nedenden kaynaklanıyor ve farklı şekillerde kendini gösteriyor olabilir. İlk bakışta nedenini anlamadığınız ve "canım istiyor" diyerek değerlendirdiğiniz yemek krizlerini yakından inceledik.

İşte atıştırma ve açlık krizlerinizin size işaret ettikleri!
9 1

Açlık krizleriniz çoğu zaman iyi beslenmediğinizin işaretini verir. Çikolata , tuzlu yiyecekler ve şeker bu tarz açlık krizlerinde tüketilen gıdaların başında geliyor.
Hiç brokoli ya da haşlanmış tavuk krizine girdiniz mi?

Ne zaman beslenme şekliniz magnezyum açısından zengin besinler, faydalı yağlar , sağlıklı karbonhidratlar , B vitamini açısından zengin gıdalar ve doğal mineral kaynaklarını içermezse, canınız o anda bu besin eksikliklerinizi hızlıca giderebilecek sağlıksız gıdaları tüketmek ister.
9 2

Çikolata magnezyum açısından oldukça zengin bir besin maddesidir. Magnezyum vücudumuzun stresle savaşması, bize enerji vermesi ve 200'den fazla enzimatik reaksiyonu düzenlemek için gerekli bir besin maddesidir.

Stres ve yoğun egzersizler magnezyum seviyenizi düşürebilir. Bu durumda sürekli olarak magnezyum içeren sağlıklı gıdalar tüketmeniz gerekiyor.

Çikolata ve yeşil yapraklı sebzeler, dünya üzerindeki herşeyden fazla miktarda magnezyum içeriyor.

Chia çekirdeği, balkabağı çekirdeği ve badem magnezyum içeren diğer yiyecekler.
9 3

Eğer canınız tuzlu bir şeyler yemek istiyorsa, sodyum içermeyen sebze sularından tüketin.

Bu sebze suları sodyum açısından oldukça zengindir. Ya da sebze suyu içmek istemiyorsanız yemeklerinizde Himalaya deniz tuzu kullanabilirsiniz.

Vücudunuzun tuzlu ve yağlı cipslere ihtiyacı yok. Vücudunuzun ihtiyacı olan şey tuzun içinde bulunan magnezyum ve potasyum gibi mineraller.

Yani canınız bir paket cipsi mideye indirmek istediğinde aslında vücudunuz size minerallere ihtiyacı olduğunu söylüyor!
9 4