Akrep burcunda güneş tutulması...Tutkular ölmez

Astrolog Demet Baltacı, 24 Ekim Akrep burcunda meydana gelecek olan Güneş tutulmasının etkilerini anlatıyor...

Akrep burcunda güneş tutulması...Tutkular ölmez

24 Ekim’de 00:56’ da Akrep burcunun 0 derecesinde Parçalı Güneş Tutulması meydana gelecek.

Bu etkileri çok güçlü ve uzun vadeli bir yeniay olacak. Ülkemizden görülemeyecek olan tutulma Kuzey Amerika, Kuzeydoğu ve Doğu Asya, Pasifik Okyanusundan izlenebilecek. 153 Saros no’lu bu tutulmanın bir eşini 1995 yılında da yaşamıştık. Saros döngüleri 19 yılda bir aynı bölgede bir tutulma meydana getirirler.

Akrep su elemetinin sabit nitelikli burcudur. Sonbahar mevsiminin tüm özellikleri artık bu burç zamanında iyice görünür hale gelir.

Akrep, ölüm, yeniden doğum, dönüşüm, spirütiel, okült konular, psikoloji, gizli, bilinmeyen kavramlar, sırlar, cinsellik, tutkular, hisseli paralar, tıp, şifa, ilaç, kimyasal ürünler, yer altı kaynakları ile ilgili bir burçtur.

Bedenimizde cinsel organlar, böbrekler, kalın bağırsak, anüs, prostat akrep burcu ile bağlantılıdır. Bu bölgelerdeki hassasiyetler ve hastalıklar ortaya çıkabilir.

Yeniay yeni ve taze enerjilerle başlangıçları işaret ettiğine göre bu dönemde Akrep temalarında niyetlerde bulunabilir, girişimler yapabiliriz. Evlilik, aşk, mutlu bir cinsellik, maddi paylaşımlar, nafaka, miras, sigorta, vergi, kredi ile ilgili istekler, borçlardan kurtulma, iş ortaklığı, eş ve ortaktan gelen para, hastalıkların iyileşmesi, şifa, ameliyat, ruhsal gelişim, sırları öğrenme, arınma bu yeniayda dileklerimiz arasında olabilir.

Güneş tutulmaları çoğu zaman kaderseldir ve doğum haritalarımızla temas ediyorsa bizim için gerekli kavramları yaşamımıza dahil edecektir. Sabit nitelikli bir tutulma olduğu için önümüzdeki altı aylık dönemde tutulma enerjileri altında olacağız. Önümüzdeki yıl Mart sonuna kadar bu tutulmanın etkileri yaşamımıza dahil olmaya devam edebilir.

Tutulma en fazla Akrep-Boğa hattını etkileyecek. Diğer sabit burçlar Aslan ve Kovaların ilk günlerinde doğanlar da tutulma enerjileri ile önemli değişimler içerisine girebilirler. Özellikle doğum günü  23-26 Ekim Akrepler, 20-24 Nisan Boğalar, 23-26 Temmuz Aslanlar, 21-24 Ocak Kovalar bu tutulmadan birinci derece etki alabilirler. Önümüzdeki 1 yıllık süreçte yaşamlarında yenilikler ve yön değişimleri olabilir.

Tutulma anı haritasında Aslan burcu yükselirken, Tepe noktada Boğa burcu yer alıyor. Akslardaki sabit burçlar tutulma etkilerinin daha uzun vadeli, kalıcı ve etkili olacağının da göstergesi. Tabii sabit grupların alacağı etki de güçleniyor. Tutulma anında hizalanan Güneş, Ay ve Venüs IC noktasında haritanın akslarını tetikleyerek aslında yaşamımızın temellerini değiştirecek köklü yeniliklerin habercisi. 

gunes-tutulmasi.jpg

Tutulma sırasında Venüs’ün Akrep burcunda olması ve tam birleşim yapması en dikkat çekici görünüm. Venüs ilişkiler, aşk, cinsellik, tutku,  kadınlar ve para ile ilgili kavramlarla tutulma enerjisini güçlendiriyor.  Dişi enerjiyi temsil eden Venüs, Ay ile birlikte Mitolojik dişi tanrıça Pallas ( Athena) da tutulma noktasında. Dolayısıyla kadınlar ve kadın hakları ile ilgili kavramlar da çok ön planda olabilir. 

Tutulma derecesi 0 belki de ilk kez deneyimleyeceğimiz yeni başlangıçlar, güçlü bir girişim enerjisi de taşıyor. Aşk, tutku ve hırsla yapacağımız bu girişimlerle kendimizi riske atmamız da mümkün. Aslan’da da ve yükselen burçta yerleşen Jüpiter ve tutulma yöneticisi Mars’ın Yay burcundaki yerleşimi özgüvenimizi ve cesaretimizi arttırken, başarı şansımızı da yükseltiyor.

Merkür Terazi burcunda retro harekette ve Kuzey düğümle birleşimde. İlişkiler, evlilik, ortaklık, hak, hukuk, adalet, siyaset, aşk, sevgi gibi kavramlarla zihnimizi meşgul ederken, geçmiş deneyimleri kullanabileceğimizi ve gelecek adında değerlendirebileceğimizi işaret ediyor.

Aslında bazı geçmiş ilişkilerin canlanması ve geçmişden gelen sorunların çözümlenmesi de mümkün. Terazi burcundaki Merkür denge, uyum, uzlaşma ve barıştan yana çalışacak gibi görünüyor.

Tutulma haftası, bir ay sonrası, Boğa Dolunayı 7 Kasım civarı, tutulma yöneticisi Mars’ın tutulma noktasına açı yapacağı 5-6 Aralık, Güneş’in tetikleyici olacağı 20-21 Ocak, Venüs ve Merkür’ün tetikleyeceği 4-5 Ocak tutulma enerjilerini yoğun olarak hissedebileceğimiz dönemler olabilir.

Yorumlar