Hangi içeceği hangi saatte içmek gerek?

İçeceklerden en iyi derecede fayda sağlayabilmek için saatinde içmek gerek!


Sağlıklı bir beslenmede nasıl ki öğünler belli saatlere göre yeniyorsa, sıvı alımının da doğru saatleri var.

Vücudunuzun ihtiyaçlarına gerektiği gibi yanıt verebilmek için hangi saatte ne içeceğinizi bilmeniz gerekiyor!
10 1

Organizma, su rezervi azalmaya başlayınca beyne sinyal veriyor. Böylece susuyoruz. Su, organizmanın işlevini sürdürebilmesi için temel ihtiyaçlarından biridir. Vücumuzun yüzde 60'tan fazlası sudur.

Gerek terleme, gerek böbrekler, gerekse nefes alıp-vererek vücuttan su atılıyor. Yerine konmadığı zaman da susuz kalan organizmada aksaklıklar meydana gelebiliyor. Başlıca içeceğimiz sudur.

Ama sağlığımız için diğer içeceklere de gün içinde yer vermeliyiz. Çünkü organizmanın sudan başka sıvılara da ihtiyacı vardır. Ancak her içeceğin bir saati vardır. Doğru zamanda doğru içeceği seçmek önemli!
10 2

Uyanınca, oda sıcaklığında bekletilmiş bir bardak su içmelisiniz. Çünkü organizma gece boyunca toksin ve atık madde üretiyor. Bu maddelerin vücuttan atılımını kolaylaştırmak ve vücudun ısı mekanizmasını gün boyunca dengelemek için sabahın erken saatlerinde sıvı almak çok yararlıdır.

İçeceğiniz su, böbrek ve bağırsakların işlevini artırarak vücudu toksin ve atıklardan temizliyor.
10 3

Kahvaltıda bir fincan kahve içmelisiniz. Kahvede, sinir sistemini uyandıran maddeler var.Bunlar ani enerji veriyor, zihni açıyor ve konsantrasyonu arttırıyor.bir de metabolizmayı hızlandırıyor.

Mesela yoğun bir kahve hazırlayın. Bir tatlı kaşığı toz şeker atıp soğumaya bırakın. Birkaç taze nane yaprağı, Bir diş karanfil ve birkaç parça buz ilave edib. Buzdolabında 5 dakika bekletip için. Çok lezzetli olacak.
10 4