Alışkanlıklarınızın zamanlaması ne kadar doğru?

Alışkanlıklarınızın zamanlaması tahmin ettiğinizden daha önemli!


Günde 1 saat ya da 20 dakika veya her gün 3 kez yaptığınız alışkanlıklarınız var mı? Hafta içlerini yiyeceklere özlem duyup, hafta sonları kaçamak yapıp kendinizi şımartanlardan mısınız?

Alışkanlıklarınızın zamanlaması farklı sonuçlar doğurabilir...

İşte alışkanlıklar üzerine yapılan araştırmaların sonuçları...
9 1

Soru: Hafta içi oldukça disiplinli ve sağlıklı beslenip hafta sonu kaçamak yapmak ne denli doğru?

Cevap: Boston Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Akademi sözcüsü Joan Salge Blake, hafta sonları kaçamak yapmaktansa, her gün kendinize minik minik izinler vermenizin daha doğru olduğunu belirtiyor.

Haftada bir kez özlem duyduğunuz şeyden bol miktarlarda yemektense haftanının her günü canınızın istediği besinlerden minik ısırıklar almalısınız…
9 2

Soru: Her gün 10 dakika bulmaca çözmek mi yoksa hafta sonu 1 saat kitap okumak mı iyi?

Cevap: Alzheimer Tedavi Merkezi Beyin Direktörü Johns Hopkins bu konuda kimsenin net bir cevap veremeyeceğini belirtirken, beynin 3 şekilde gelişebileceği konusunda emin olduğunu söylüyor..

Hopkins, haftada 3 saat fiziksel egzersiz, 3 saat zihin egzersizi ve 3 saat de sosyal angajmanlarda bulunmayı öneriyor. Zihinsel egzersizlerinizde kitap okuma, bulmaca, sudoku, yeni bir dil eğitimi veya yeni bir enstrümanı öğrenmek tavsiye edilir.

Fiziksel egzersizlerinizde orta ya da şiddetli kardiyo veya ağırlık çalışmayı deneyebilirsiniz. Sosyal angajmanlarınızı da yardıma ihtiyacı olan bir akdaşınızın yanına koşarak, evlenen kardeşinizin düğün faaliyetlerine yardımcı olarak değerlendirebilirsiniz.

Hopkins'e göre beyin sadece tek şey yaparsa küçük bir alanının sağlığını korur ama çok şeyle meşgul olursa, mümkün olduğunca çok sayıda alanı meşgul eder.
9 3

Soru: Her gece aynı miktarda uyumak mı yoksa Pazartesi'nden Cuma'ya kadar az az uyuyup hafta sonu çok uyumak mı iyi fikir?

Cevap: Uyku Uzmanı ve Yazarı Michael Breus'a göre aşırı uyku iki nedenden dolayı korkunç bir fikir. 1. vücut kendini iyi ve dinlemiş hissetmez, 2. eğer hafta sonu çok uyursanız hafta içleri uyuduğunuz uyku size asla yetmez...

Bu yüzden hafta sonları kendinize uyumak için aşırı zaman dilimleri bırakmaktansa haftanın yedi günü aynı saat diliminde uyuyun.
9 4