Annelerimiz için mutfağa giriyoruz!

...



Haydi, bugün annemize unutulmaz bir gün yaşatmak için mutfağa girme sırası bizde. ELMAELMA'nın anneler için hazırladığı bu lezzetli menülere anneleriniz bayılacak! Beyler, siz de çocuklarına mutfakta eşlik etmeyi unutmayın!
6 1


İşe önce annelerimizin ağzına layık harika bir kurabiye ile başlayalım. Kurabiyemizin üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz

Malzemeler

250 gram tereyağı veya margarin
1/3 su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı
4 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Üstüne serpmek için pudra şekeri

Malzemeler hazırsa haydi başlayalım!

Oda ısısındaki yağla şekeri mikserle kabarip krema gibi olana kadar karıştırıyoruz. 4 bardak kadar unu, nişasta ve vanilyayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ilavesiyle hamur elde ediyoruz. Hamuru üçe bölüp merdane gibi uzun hale getiriyoruz. Daha sonra kesip hafif yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştiriyoruz. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Soğuduntan sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis yapıyoruz. İşte kurabiyemiz annemiz için servise hazır!
6 2


Mutfaktan çıkmayın! Anneler gününü tatlı kaçamaklarla renklendirmeye devam ediyoruz. Şimdi de annelerimiz için meyve püresi yapıyoruz.

Malzemeler
6 adet çilek
1 adet kivi
3 adet kayısı
2 adet erik (Mürdüm eriği de olabilir)
1 adet muz

Meyve püremize başlıyoruz!

Meyveleri annenizin damak tadına göre seçebilirsiniz. Yapmamız gereken meyveleri sırasıyla rondodan geçirip, püre haline getirmek. Hazırladığınız meyve pürelerini şık bir şişeye ya da bardağa koymayı unutmayın!
6 3


Ve tabiki anneler gününün olmazsa olmazı yaş pasta!

Malzemeler

3 katlı pastaban
1 poşet krem şanti
1 poşet creme ole
500 ml süt
1/4 su bardağı nesquikli süt
1/4 su bardağı sade süt
2 paket waffeletten bisküvi
Yarım paket choco crossies
10-15 çilek

Anneler günü pastamız harika olacak!

Malzemelerinizi minik minik doğruyoruz. Kremanın 1/3'ünü çikolata, 1/3'ünü çilekle karıştırıyoruz.Kalan kısmını sade bırakıyoruz. Krem şanti ve creme ole'yi sütle çırpıyoruz. Pastabanın alt kısmını nesquikli sütle ıslatıyoruz. Üzerine çikolatalı kremayı yayıyoruz. Pastanızın üzerini yine annemizin damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz.
6 4