Aralıklı oruç diyeti nelere iyi gelir?

Bazı uzmanlara göre, beslenmeyi belli saatlere ayırmak kilo vermeye yardımcı oluyor ve sağlığa da iyi geliyor. Ancak bu diyet en fazla 12 hafta uygulanabiliyor.


Sağlık sorunu yaşamayan bireylerin zorlanmadan uygulayabileceği “aralıklı oruç” diyeti, hem yağ yakmak hem de sağlık kazanmak adına uzmanların önerdiği beslenme planları arasında yerini aldı.

Aralıklı oruç diyetinde, beslenme süresi 8 saatle kısıtlanıyor. Örnek olarak; 08.00'da uyanan bir kişi saat 11.00'a kadar yalnızca sıvıyla besleniyor. 11.00'dan 19.00'a kadar günlük öğünler tüketiliyor. Bu öğünlerin protein ağırlıklı olması daha faydalı oluyor. Karbonhidrat tüketimi en aza indirilmeye çalışılıyor. Yağ içeriği yüksek olan ceviz, badem gibi atıştırmalıklarla takviye yapılıyor. 19.00'dan 00.00'a kadar yeniden sıvı tüketimine dönülüyor. Son olarak 8 saatlik bir uyku süreci başlıyor.

Peki bakalım bu diyet nelere iyi geliyor…
7 1

Uzmanlara göre 6 saat ya da daha fazla aç kaldığımızda vücudumuz yağ yakmaya başlıyor.

Illinois Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre, oruç diyetindenkiler kilolarını daha çok yağlardan ve özellikle de basen ile üst bacak bölgelerinden veriyor. Ayrıca, normal diyet yapanlara oranla %15 daha fazla yağ yakabiliyorlar.
7 2

Diyet yaparken kilo vemreye başladığımızda genel olarak hem yağlardan hem de kaslardan kaybediyoruz.

Aralıklı oruç diyetinde, kas kaybının daha az olduğu söyleniyor. Kasları korumak hem metabolizma hem de vücut şekli için önem taşıyor.
7 3

National Institute on Aging'in yaptığı araştırmaya göre, periyodik oruç, beyin hücrelerini rutin zararlardan koruyor.

Araştırmacılar, yapıtkları çalışmalar doğrultusunda beynin nöronları ölmekten koruyan protein üretebildiğini gözlemlediklerini söylüyorlar.
7 4