Arka kol kaslarını güçlendirmek için 5 hareket!

Herbalife Spor Danışmanı Ebru Karaduman, sıkı kollara sahip olmak isteyenlere kolayca yapabilecek egzersiz önerileri hazırladı.


Spor ve egzersiz yaparak arka kol kaslarınızı eğer güçlendirmediyseniz yaşlanma ve yer çekimi gibi etkenler arka kol kaslarınızda sarkmaya neden olabilir. Kadın ve erkeklerin adeta korkulu rüyası haline gelen sarkmalardan pratik ve uygulaması kolay 5 ayrı hareket ile kurtulmanız mümkün.

Herbalife Spor Danışmanı Ebru Karaduman’a göre her an ve her yerde yapılabilecek egzersizlerle sıkı kollara kavuşabilirsiniz. Ebru Karaduman’ın hazırladığı pratik 5 hareketten oluşan hareketler dizisi ile arka kol kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.

Herbalife Spor Danışmanı Ebru Karaduman’dan günlük hayatınızda kolaylıkla yapabileceğiniz 5 kol hareketi önerisi...

(Not: Eğer dambılınız yoksa içi su dolu küçük su şişelerini dambıl yerine kullanabilirsiniz.)
7 1

Sabit bir yükseltinin (bank, sandalye) kenarına oturun, kalçanızın yanlarından da ellerinizle oturduğunuz yeri kavrayın. Dizleriniz bükülü bir şekilde ayaklarınızı bir adım öteye yerleştirin. Kollarınızı dirsekten bükerek kalçanızı yere yaklaştırın.

Nefes verirken kendinizi yukarı iterek başlangıç pozisyonuna dönün. 12x2 set tekrar yapın.

7 2

Pilates topunun ya da bir sandalyenin ortasına oturun. Bir elinizde dambıl olsun, ağırlığın bulunduğu kolu dirsekten 90 derecelik bir açıyla geriye doğru bükerek dambılı başınızın arkasına indirin, diğer elinizle de kolunuzu destekleyin.

Bu pozisyondayken kolun sadece dirsekten sonrasını kullanarak dambılı yukarı kaldırın ve kolu düzleştirin. Her iki kolunuz için 12x2 set tekrar yapın.
7 3

Kollar ve bacaklar matın dışına gelecek şekilde açık olarak ellerinizi yere koyup şınav pozisyonu alın. Dirsekleri bükerek göğsü yere yaklaştırın. Ellerle yeri itip kolları düzleştirerek başlangıç pozisyonuna dönüp tekrarlayın.

12x2 set tekrar yapın.

7 4