Artan tavuk parçalarıyla neler yapabilirsiniz?

..



Tavuk pişirmenin en güzel yanı, her zaman artan parçalarla yepyeni yemekler yapılabilmesi. Tavuk yemeğinizden artanla ertesi gün için bu 5 pratik ve lezzetli yemeği hazırlayabilirsiniz.
7 1

Quesadilla


Bu yemeği hazırlamak için gerçekten çok da fazla malzemeye ihtiyacınız yok. Artan tavuklarınızı küçük küçük kesin ve istediğiniz kadar peynirle bir tortilla ekmeğinin içerisine yerleştirin. Ekmeği katlayım teflon tavada çevirerek pişirin. Dilerseniz içine kırmızı biber parçaları, mısır, mantar da ekleyebilir, üzerine salsa sos hazırlayabilirsiniz.
7 2

Soslu tavuk


Tavukları küçük küçük doğrayın, mayonez, sarımsak, çekilmiş ceviz ve kırmızı pul biberle karıştırın. İşte size kızarmış ekmeğinizin üzerine sürerek yiyebileceğiniz mükemmel bir atıştırmalık!
7 3

Tavuk graten


Tavukları kemiklerinden ayırıp, küçük küçük doğrayın. Tavada bir kaşık tereyağ eritip üzerine un ilave edin ve sararana kadar karıştırın, üzerine yavaş yavaş süt ilave ederek karıştırmaya devam edin. İçine tuz, karabiber ve bir yumurta ekleyip tekrar karıştırın. Karışımın üzerine doğradığınız tavuk parçalarını ekledikyen sonra yeniden karıştırın ve yağlanmış fırın tepsisine yayıp üzerine kaşar ilave ettikten sonra 200 dereceli fırında pişirin. Yemeğiniz pempeleştiğinde fırından alıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.
7 4