Aşırı yeme eğilimine dur demenin yolları

Gereğinden fazla yemek yeme ve abur cubur seansları artık bitiyor!


Yemek yemeyi bırakmak, kendinizi buna inandırmak, öğrenilmesi en zor şeylerden biridir ama inanın imkansız değil. Yemek yerken düşünceniz tek yönlü yol gibidir. Tek düşündüğünüz şey önünüzdeki yiyeceği  bir an önce tüketmek ve bunu hakkını verecek şekilde yapmak!

Oysa, kendinizi yemekten alı koymak için belli başlı yollar var. Bunlardan en etkili olanları sizinle paylaşıyoruz. İşte yardımcı olabiliecek 6 yöntem...
8 1

En güçlü yöntemlerden birisi de mutfağa gitmekten ya da dolapta kalan o son parça köfteyi mideye indirmekten kendinizi alı koymak… Ellerinizi arkanızda bağlayın ve kendinize “Ciddiyim, hayır!” diye tekrar edin.

O yiyeceklere ihtiyacınızın olmadığını ve onları tüketmenin sizi daha iyi hissettirmeyeceğine inanın. Sesli bir şekilde “Hayır” demek sizin o yiyeceğe ihtiyacınızın olmadığı gerçeğini pekiştirir.

Gerçekten açsanız, sağlıklı şeyleri tercih edin. Sağlıklı yiyeceklere aç mısınız? Eğer cevabınız hayır ise ve hala abur cubur yiyeceklere yöneliyorsanız sadece “Hayır” deyin. Kendinize neden yemeyi bıraktığınızı hatırlatın.

Ertesin gün kalktığınızda nasıl rahat olacağınızı, yediklerinizden dolayı pişmanlık duymadığınız o anı düşünün. Ve yine “Hayır” deyin. Çünkü hayır demek aslında iyileşmeye evet demektir.
8 2

Atıştırma seanslarımın çoğunu gece herkes uyurken ya da evde yalnızken gerçekleşiyor ve bu saatler genellikle ödüllendirme saatleri gibi değerlendiriliyor.

Sizi vicdanen rahat bırakmayan, sabahları kendinize kızmanıza neden olan ve pişmanlık hissettiren bu saçmalığa son vermek elinizde!

Aç yattığınızda ne atıştırsam diye yatakta dönüp duranlardansanız, sağlıklı ürünlere yönelmelisiniz. Kalsiyum bakımından zengin yiyecekler hem sağlıklı hem uyumaya yardımcı... 
8 3

Unutmayın, yiyecekler hiç bir yere kaçmıyor! Bütün o dondurmalar, pastalar, börekler, hepsi orada duruyorlar. Kaçmıyorlar. Hiç biri gezegenden silinmeyecek. Neden onlara ihtiyacınız olsun ki? Ya da neden hepsini bir anda yiyesiniz ki?

Gerçek şu ki, aslında ihtiyacınız olmadığını biliyorsunuz.  Bu yağ ve şeker oranı yüksek yiyecekleri tüketmenin sebebi beynin tatmin olmaya çalışması…

Bu yiyecekleri ertesi gün koca bir öğün yerine değil de, atıştırmalık olarak yiyebileceğinizi kendinize hatırlatmak, aslında yanlış nedenlerden ötürü yemeye çalıştığınızın farkına varmanızı sağlayacak. Özellikle bağımlısı olduğunuz yiyecekleri evinizde bulundurmamaya özen göstermelisiniz! 
8 4