Babalarının kızlarına öğretmesi gereken 7 ders!

Kız çocuklarının hayatında babalarının yeri çok farklı olur. Peki sizce kızlar, kahraman babalarından neler öğrenebilir?


Kız çocuklarının hayatında şüphesiz babaları eşsiz bir rol oynar. Babalar, kız çocuklarına yalnızca emniyet ve istikrar duygularını vermekle kalmaz sevgi dolu bir rol model olarak onlara yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunlar için de rehberlik eder.

Fordham Üniversitesi Sosyoloji Doçenti Matthew Weinshenker, bir babanın çocuklarına öğretmek istediği şeyleri oturup konuşarak değil, örnek davranışlar sergileyerek yapabileceğini söylüyor.

"Babalar en iyisini bilir" sözünü kanıtlamak için, babaların hangi davranışlarda bulunması gerektiğini, bilimsel araştırmalara dayanan bu haberde bulabilirsiniz...
9 1

Babalar, kızlarınının karşılaşacağı bazı durumlara karşı onlara öfkeli davranmamayı öğretmeli! Kuzey Carolina Wake Forest Üniversitesi'nde ergenlik çağındaki gençlerin psikoloğu olan Linda Nielsen, babaların kızlarıyla ilgili hoş olmayan bir durum karşısında öfkelenmelerinin, onlara olan düşkünlüğü ile bir bağlantısı olmadığını belirtti. Baba ve kızlar arasında bir çatışma yaşandığında, anneleri bu işe karıştırmamak ve sakinliği korumak çok önemli...

Babaların kızlarına verdikleri tepkilerin onların ilerki hayatlarını etkileyeceğini unutmaması gerekiyor. Bir kız öfkesini doğru şekilde ifade etmeyi, atılganlığı ve ve iddialı olmayı öğrenmeli. Eğer bastırılmaya çalışılırsa, ilerde erkek patronu ve erkek arkadaşlarına karşı kenidini ifade edemez.

Dr Nielsen, ‘’ Bir babanın bazı durumlar karşısında kızlarını cezalandırması yerine, onlara dürüst olmayı ve kendilerini ifade edebilmeyi öğretmesi gerekiyor.’’ diyor.
9 2

Babaların çocukları için yapabileceği en iyi şeylerden biri annelerini sevmek olur. Saygı ve sevgi dolu bir ilişkinin çocuğunuzun üzerinde önemli etkisi vardır ve çocuk model olarak ailesini alır.

Dr Nielsen, bir baba, kızının gelecekte iyi ilişkiler kurmasını istiyorsa, ancak bu yolla kendisine öğretebileceğini söylüyor.

Babalar kızlarıyla konuşurken mümkün olduğunca dürüst olarak ve doğrudan konuşmalı. Bu şekilde kızlara doğru iletişim kurmayı öğretir ve bu da gelecekteki ilişkisine düzgün biçimde yansır.
9 3

En büyük zorluklardan biri hayatta ne istediğini bulduktan sonra onun peşinden gidebilme cesareti göstermek. Bir baba, bu konuda kızına gerekli cesareti vererek, yardımcı olabilir. Ona önce hayallerinin ne olduğu sormalı sonra da onun peşinden gitmesi için temel olan yardımları yapmalı.

Eğitimci Bernard Percy’e göre babalar kızlarına hayellerinin peşinden gitmesi için onun yanında olmalı, ona güvenmeli ve başarıya ulaşması için fırsat vermeli.

Eğer kızlara bu fırsatı verilirse, onlar çıktıkları bu yolda zorlukların üstesinden gelmek için yaratıcı çözümler bulacak, kendilerini geiştirecek, sıkı çalışacak ve özgüven sahibi olacaklar.
9 4