Babymoonbutik'in bebek kıyafeti tasarımları!

Babymoonbutik'in birbirinden güzel el örgüsü bebek kıyafeti tasarımlarını gördünüz mü? Bu harika tasarımlar sayesinde bebekleriniz de göz kamaştıracak...

Babymoonbutik'in bebek kıyafeti tasarımları!

Babymoonbutik'in birbirinden güzel şık ve özel tasarımlara ElmaElma editörleri olarak bayıldık ve sizlerle tanıştırmaya karar verdik. Yağmur Kalyoncu'nun ağızından Babymoonbutik'i ve tasarımların çıkış noktasını gelin beraber öğrenelim...

Teyzelik heyecanı tasarımcı yaptı bizi. 

Minik Yeğenim Ela’nın annesine varlığını hissettirdiği İzmir gecesinde sevinç gözyaşlarıyla başladı yolculuğumuz.Elaya her aile gibi her şeyin en güzelini sunmak istedik. En çokta en özelini.
Bunun için en başta anneannesi sonra en büyük annesi, annesi ve ben kollarımızı sıvadık ve hayaller tasarlamaya başladık. Ela bebek kadar güzel hayaller.

babymoonbutik2.jpg

Minik bir burun, minik eller, ayaklar, kırmızı yanaklar. Anneye mi benzer babaya mı sohbetleri. Kız olursa halaya çeker, erkek olursa dayıya temennileri…Hayalimizde var olan bebeğimize, hayallerle süslü kıyafetler tasarladık. Böylece Elaya daha doğmadan kendi markasını yarattık ve hediye etik.

Hikayenin başında tabiki Annem var. Renkli bir yün yumağı ve iki şiş, bir de hayalle başladı bu yolculuk. Annemin hayali ile. Önce evin bir köşesinde vakit buldukça. Sonra evimi bir atölyeye çevirerek ve mümkün olan her zamanda.

Benim çizdiğim tasarımlar; yani hayallerim anne süzgecinden ve tabii anne şişlerinde geçip   (Moda tasarımı okuyan bir anneye sahibim  ve tasarımlarımla ilgili en önce annemden fikir alırım), abla ellerinde küçük küçük boncuklarla saatlerce işlendikten sonra kucağıma kondukça büyük bir keyifle ve dört elle sarıldık bu işe. Pardon 8 elle. Büyük anneanne, anne, abla ve ben.  Üç kuşağın kadınlarını buluşturdu Babymoonbutik.

babymoonbutik.jpg

Aylar geçip giderken ve elbiseler dolaba bir bir asılırken niye diye sorduk üç kuşak birbirimize bakıp. Neden diğer bebekler için de, başka annelerin hayalleri için de bir şey yapmıyoruz dedik . Ve işte o gün hepimiz karar verdik aynı hikayenin kahramanları olmaya, Babymoon işte böyle ışıl ışıl bir gecenin fikri.

Bir yıl kadar kıyafetlerin tasarım ve hazırlık aşaması sürdü. Tasarımlarımızdan oluşan parçaları önce internette sosyal medya üzerinden anne adayları ve annelerimize tanıttık. Instagram bu konuda oldukça başarılı bir sosyal paylaşım sitesi. Bir fotoğraf koyuyorsunuz uygun hashtaglerle anında onlarca, yüzlerce kişiye ulaşabiliyorsunuz. Bizde sosyal medyanın başarısını arkamıza alarak facebook ve instagram üzerinden ilerleyip önce markamızı ve kreasyonumuzu tanıtmaya çalıştık. Şuanda yapımı devam eden çok renkli ve sürprizlerle dolu bir web sitesi ve bir de blog butik hazırlığındayız. Babymoonbutik olarak  annelerin iletişim halinde oldukları, birbirleriyle dertleştikleri, sorunlarını ve sorularını paylaştıkları bir site tasarlıyoruz. Türk kadınları çok yaratıcı ve üretken. Yetenekleri ve ortaya çıkan ürünler her ne ise Babymoonbutik üzerinden satışa sunulsun ve böylece annelerimiz kendi paralarını anneliğin keyfini çıkartırken de kazansınlar istiyoruz. 

babymoonbutik-1.jpg

Bizim tasarımlarımızın diğer bebek kıyafetlerinden farkı ne diyecek olursanız...
Bir kere özel siparişler de şöyle bir uygulamamız var. Anne bebeğinin doğduğu tarihi, bebeğine dair özel ayrıntıları bizimle paylaşıyor. Bir de güncel bir  fotoğrafını iletiyor bebeğinin. Bu aşamada bebekle tanışma şansımız varsa küçük bir ziyaretle bebeğimizle de tanışıyoruz. Bize gelen görsel üzerinden bebeğin ten rengi, göz rengi, anneden aldığımız bilgilerle özel zevkleri, yapmaktan keyif aldığı şeyleri birleştirip bebeğin karakterine uygun bir elbise tasarlıyoruz.
Bazı bebekler daha ilk zamanlarında müziğe ilgili oluyorlar. Hatta dans etme çabasında oluyorlar. Bu bebeklere daha hafif dans ederken ya da müzik ritmi tuttururken daha kolay taşıyacağı, terletmeyen ipler ve kumaşlardan oluşan kıyafetler tasarlıyoruz. Ve tabiî ki kıyafetimizi şarkılarla süslüyoruz. :)
Bazı bebeklerimiz daha öfkeli, daha sert mizaçlı oluyorlar. Onların bu agrasif hallerini dağıtmak ve yine onlara enerji katmasını sağlamak üzere daha canlı, parlak, fosforlu renklerle süslüyoruz kıyafetlerini.

Bunlar gibi daha pek çok hikaye var. Her bebek kendi hikayesiyle geliyor dünyamıza. Bize düşen de onu rahat hissettirecek bu tasarımlarla onların hem şık gözükmesini sağlamak hem de henüz daha küçücüklerken tarzlarını belirlemede onlara kılavuzluk etmek. Bunu yaparken renklerin dilini uygun beden tipi ve karakteristik özelliklerle birleştiriyoruz. Ve bebeğimizin zevklerine göre şekil veriyoruz kıyafetlerine.
Bu anlattıklarım daha bol vakti olan anneler içindi tabi. Bir de model görüp model üzerinden bebeğine tasarım yapılmasını isteyen annelerimiz oluyor. Onlar içinde yine birkaç küçük ayrıntı öğrendikten sonra örnek model üzerinden tasarımımızı çalışıp aileye kargoyla iletiyoruz. Bu şekilde Avrupa’dan bile sipariş aldık.
babymoonbutik3.20141217153855.jpg

El örgüsü kullanıyoruz.
Tasarımlarımız ağırlıklı olarak örgü modeller üzerine kurulu. El örgüsü ve tamamen bebek sağlığını düşünerek özel olarak seçtiğimiz organik iplerden üretilen hırkalar, elbiseler, şapkalar, patikler, erkekler için el örgüsü kravatlar, papyonlar en tercih edilen modellerimiz.

Bebekleriniz için yeni yıl tasarımlarımız...
Bunların dışında yeni yıl için tül ve el örgüsünü birleştirdiğimiz özel yılbaşı kıyafetlerimizde var. Yeni yıl gecesinde, bu yeni tasarımlarımızla bebekler şıklıklarıyla göz kamaştıracak. Tül ve el örgüsünü birleştirerek gerçekten özel bir krasyon oluşturduk. Konu bebekler olunca en ince ayrıntıları düşünmek zorundayız hep. Düğme rengi, dantel seçimi, özel kurdeleler vs. Bütüne giderken tek tek parçalar bizim için gerçekten çok önemli.

Yeni yıl gibi bebeğinizin özel günleri içinde özel tasarımlarımızla buluşturuyoruz sizi. Doğum seti, (Hastane odası süslemeleri, bebek şekerlemeleri) emekleme dönemleri için dizleri acıtmayacak özel tasarımlı kıyafetler… Özellikle yaş günleri. Konsept partilerde aileler çocukları için kıyafet ve beden bulmakta güçlük çekiyorlar. Biz parti konseptine uygun ve bebek /çocuğun bedenine uygun tasarımlarla bu işi de kolaylaştırıyoruz. Ailelerin tek yapması  gereken şey bizimle iletişime geçmek üstelik.

babymoonbutik-yagmur.jpg

Yeni doğan bebekten başlayıp 12 yaşa kadar giden tasarımlarımız mevcut olmakla birlikte bebekleriyle aynı kıyafeti giymek isteyen çılgın anneler içinde anne –bebek setleri yapıyoruz.

Gördüğünüz gibi bir dolapla bir şişle başlayan bu hikaye nerelere kadar geldi ulaştı böyle.Her şey hayal etmekle başlıyor sanırım. Ve tabi hayallerinizin peşinden koşmakla.
Bebeklerle uğraşmak çok keyifli. Söz konusu bu kadar özel varlıklarken onların hak ettiği özeni yaratmak hiç kolay olmuyor elbette ama başta da dediğim gibi hayallerinizin tek tek askıya asılması ve o bebekler tarafından taşınıp onların en özel karelerinde kendini göstermesi tarif edilemez bir mutluluk. Şimdiden onlarca bebeğin hikayesine, albümüne, evine odasına girip ailesine ulaştık.

Bu yolda Babymoonbutik’e ismi ile ışık katan değerli annem Nuray Kalyoncu ya teşekkürlerimi ileterek sonlandırmak istiyorum bu keyifli sohbeti.
Yeni yılın sizlere sağlık, umut, hayal ve yazılmaya/tasarlanmaya değer hikayeler getirmesi dileğiyle...babymoonbutik5.jpg

Bu güzel tasarımlara nasıl ulaşabilirim diyorsanız,

Babymoonbutik iletişim adresleri:

Instagram/Babymoonbutik

Facebook/Babymoonbutik

Whatsapp sipariş numarası :  0545 862 87 78

Yorumlar