Bacak şekillendirici 5 egzersiz hareketi

Nina Dobrev'in egzersiz eğitmeni Steve Moyer'den 5 bacak egzersizi...


Bu egzersizler kadınların en çok şikayetçi olduğu 3 bölgeyi, kalçayı, karın kaslarını ve basenleri inceltmek ve güçlendirmek için mükemmel! Her hareketten arka arkaya birer set arada dinlenme molası vermeden yapıyoruz. Hareketleri yaparken saatinizin kronometresini 60 saniyeye ayarlayarak da çalışabilirsiniz.
7 1

Vücudunuzu dik, omuzlarınız arkada rahat bir pozisyon alın ve çenenizi hafifçe yukarı kaldırın, kendinize bakacak bir nokta belirleyin ve kafanızı aşağı eğmeyin.Her zaman gövdenizi çalıştırın. İki dizinizle de 90 derecelik açılar oluşturacak şekilde dizlerinizi kırın ve bir bacağınızı öne atın. Öne adım attığınız zaman, diziniz ayak parmak ucuyla aynı hizada kalmalıdır. Yani diz eklemi parmak ucunun önüne geçmemeli aksi halde dizinize yük bindirerek sakatlanabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken diğer nokta da diziniz, arkada kalan bacağınızın diz eklemini yere çok yaklaştırmamalısınız. Bu şekilde dizinize zarar vermiş olursunuz. Daha sonra yerde kalan ayağınızın topuğunu kaldırın ve parmak ucunda hareket ederek başlangıç pozisyonuna dönün.
7 2

Bir bacağınızla öne doğru bir adım atın. Diğer bacağınızı kuvvetlice öne alarak kollarınızı yukarı doğru uzatın ve zıplayın. Yere iki ayağınızla basın. Şİmdi bu hareketi diğer bacağınızla yapın.
7 3

Birinci harekette anlattığımız gibi vücudunuzu dik tutup öne doğru attığınız adımdan sonra geri başlangıç pozisyonuna dönmek yerine diğer bacağınızla öne bir adım daha atıyorsunuz. Kollarınızı çalıştırmak için harekete elinize alacağınız ağırlıkları da ekleyebilirsiniz.
7 4