Bağırsak bakterileri nasıl kilo verdiyor?

Seksi bir vücudun sırrı, bağırsak bakterilerinde saklı olabilir...


Bir paket çikolatayı, tüm kalorisini almadan afiyetle yemek güzel olurdu değil mi? Aslına bakarsanız, bu hayali gerçekleştirebilecekleri için vücudunuzdaki binlerce bakteriye teşekkür edebilirsiniz.

Yapılan araştırmalara göre bağırsak florası metabolizmanızı ve kilonuzu etkiliyor. Örneğin, "Christensenellaceae" adı verilen bağırsak bakterisi ince olmanızı sağlarken, bu bakterinin az bulunması obez olmanıza neden olabiliyor.

Araştırmacılar, vücudunuzun kalorileri ya da besin maddelerini hangi oranda depolayacağında bağırsak bakterilerinin büyük rolü olduğunu söylüyor.

Peki bağırsak bakterilerinden faydalanmak için siz neler yapabilirsiniz?
7 1

Standford Üniversitesi'nden Mikrobiyoloji ve İmmünoloji Profesörü Justin Sonnenburg'a göre ilk yapmanız gereken şey daha fazla lifli besin tüketmek…

Elbette içinde lif bulunan işlenmiş ürünleri değil, tam tahıllı yiyecekleri, meyve ve sebzeleri tüketmeniz gerekiyor.

En sevdiğiniz çorbalara nohut ekleyin. Nohut gerçek bir lif ve sağlık kaynağıdır. Kepekli makarna yiyebilir, makarna sosu için yeşillikleri ve çok az miktarda zeytinyağı kullanabilirsiniz. Kekik ve nane metabolizmanızı hızlandırır.
7 2

Gün içerisinde ortalama 22 çay kaşığı olmak üzere fazladan şeker tükettiğimiz bir gerçek! Fazla şeker tüketimiyse, bağırsak florasının azalmasına neden olabiliyor.

Bakteri, sebze ve tam tahıllı yiyecekler gibi kompleks karbonhidratlara ihtiyaç duyuyor. Siz, şekerden kalori aldıkça, sizin için faydalı olan mikroplar 'açlık' çekiyor. Sonuç olarak faydalı mikroplar ya ölüyor, ya da bağırsağınızda bulunan mukozadan beslenmeye çalışıyor ve bu durum kilo alımına neden oluyor.

Atıştırmalık olarak bir kurabiye yerine kuruyemiş veya elma önerilmesinin sebebi de bundan kaynaklanıyor.
7 3

Eğer prebiyotikler mikrobik bahçenizin gübresiyse, probiyotikler de bu bahçenin tohumlarıdır. Bunlara sahip olmanın en iyi yolu da, yoğurt, kefir, lahana turşusu gibi fermente yiyecekleri tüketmek.

Yapılan araştırmalara göre, tüm yiyecekler arasında kilo vermeye en etkili yiyecek yoğurt olarak görülüyor.

Yoğurdunuzu yerken içine nar taneleri eklerseniz aynı zamanda lifli gıda da tüketmiş olup faydasını ikiye katlayabilirsiniz.
7 4