Bağışıklık sisteminin zayıfladığını gösteren işaretler!

Bağışıklık sistemi kuvvetsiz kişilerin dikkat etmesi gereken sağlık belirtilerini sizler için araştırdık. İşte bağışıklık sisteminizin zayıf olduğunu gösteren 7 işaret!


Eğer basit bir soğuk algınlığı sizde hemen bir hafta yataktan çıkmanıza engel olacak kadar ağır bir hastalığa yol açıyorsa, bağışıklık sisteminize dikkat etmenizin vakti gelmiş demektir.

Soğuklardan payınıza düşenden daha fazlasını alıyor ve bütün kışı hastalıklarla mücadele ederek geçiriyorsunuz fakat hala bağışıklık sisteminizin güçsüz olmasını bu durumla ilişkilendiremediniz mi?

İşte size bağışıklık sisteminizin kuvvetsiz olduğunu gösteren 7 belirti!
8 1

Her zaman hasta olmak bağışıklık sisteminizin zayıf olduğunu gösteren en kuvvetli belirtidir.

Eğer etrafta grip salgını varsa ve size de mutlaka bulaşıyorsa, havalar biraz soğuduğunda bile ofiste tek hasta olan sizseniz bu yaşıtlarınıza göre bağışıklık sisteminizin doğru işlemediğini gösterir.

Ortalama bir yetişkin kış ve sonbahar mevsimleri boyunca 2-4 kez hasta olur. Siz 4 defadan daha fazla hasta oluyorsanız bir doktora görünmenizi ve bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirici besin takviyeleri almanızı öneririz.
8 2
Uzun süreli stres yalnızca duygusal sebeplerden kaynaklanmaz. Bağışıklık sisteminizin sağlık durumu da sizi strese sokuyor olabilir.

Eğer yeterince dinlenmiyor, sürekli birşeylerle meşgul olmak zorunda kalıyorsanız bu yoğunluktan bağışıklık sisteminiz de nasibini alabilir.

Yorgunluk ve buna bağlı stres sizin mikrop saldırılarına açık olduğunuzu belirtir.
8 3

Tüm insanlar mevsim geçişlerinden etkilenir ve bir alışma sürecine girer. Fakat yaz mevsimine göre daha soğuk ve uzun geçen günlere birkaç hafta içinde alışamazsanız, bağışıklık sisteminizi desteklemeyi düşünebilirsiniz. Sürekli yorgun ve bitkin hissetmez pek normal bir durum değil. Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek bu bitkin halden kurtulabilirsiniz.
8 4