Bahar alerjisinin çözümü yine bitkilerde!

.



Polen alerjisi olanlar bahar mevsimini sevmekten vazgeçmesin. Alerjinizin çözümü yine bitkilerde!

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve 'Şifalı Bitkiler' kitabı yazarı Prof. Dr. Yusuf Zeynelov, alerjilerinin ağaç ve bitkilerden yayılan polenlere bağlı olarak meydana geldiğini, ancak asıl nedenlerinden birinin de vücuttaki vitamin yetersizliğinden kaynaklandığını belirtti. Zeynelov, yaz aylarında tüketilen taze meyve ve sebzenin kışın bulunmaması nedeniyle insanların bünyelerinin zayıfladığını dile getirdi.

Vitamin yetersizliği vücuttaki bağışıklık sisteminin zayıflamasına, bunun da alerjik hastalıkların daha kolay yerleşmesine neden oluyor. Bu yüzden yaza bedenimizi bu bitki çaylarıyla hazırlamalıyız.
8 1

Andız bitkisi

Alerjiye karşı şifanın doğada olduğunun altını çizen Zeynelov, Türkiye'nin birçok yerinde bulunabilen andız bitkisinin alerjik hastalıklara en iyi gelen bitki olduğunu söyledi.

Andız bitkisinin kökünün ve çiçeğinin tedavi için kullanılabildiğini belirten Zeynelov, ayrıca papatyanın da iyi bir antibiyotik olması dolayısıyla vücuttaki mikroorganizmaların canlandırılması amacıyla her zaman kullanılabileceğini ifade etti.
8 2

Civanperçemi

Zeynelov, civanperçemi otu olarak bilinen bitkinin Türkiye'de yaklaşık 80 çeşidinin bulunduğunu, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 16 çeşit civanperçemi otundan ancak yedi çeşidinin tedavi amacıyla kullanılabildiğini ve bu bitkinin de alerjik hastalıklar için çok faydalı olduğunu söyledi.
8 3

Huş ağacı

Alerji tedavisinde huş ağacının tomurcuk ve yapraklarının da kullanıldığını anlatan Zeynelov, huş ağacının tomurcuklarının mutlaka Nisan ayında toplanması ve hemen tüketilmesi gerektiğini bildirdi.
8 4