Bahar'da metabolizma hızlandırıcı 11 sebze ve meyve

Bahar aylarında tüketeceğiniz bu 11 besin ile metabolizmanızın hızını kolaylıkla arttırabilirsiniz...


Bahar'ın gelmesiyle taze sebze ve meyvelerde büyük artışlar oluyor.

Metabolizmanın çalışmasında büyük rol oynayan sebze ve meyveler, bahar aylarında daha sağlıklı bir şekilde vücudumuza hizmet ediyor.

Metabolizmanın sorunsuz ve verimli çalışabilmesi için lif, protein, vitamin ve minareller almadı gerekiyor.

Bahar aylarında metabolizmanızın hızlı çalışmasına yardımcı olacak sebzeleri ve meyveleri tanıyarak daha sağlıklı bir bedene kavuşabilirsiniz...
13 1

Turp

Baharın çok yönlü sebzelerinden olan turp tam bir zengin besin deposu.

Bahar ayların taze tükettiğiniz veya suyunu sıkıp içtiğiniz turp size oldukça fayda sağlarTurptaki kırmızı renk, likopen gibi besleyici maddeler içerdiğinin işareti! Bu maddeler tansiyonu düzenlemekten tümör büyümesini engellemeye, kötü kolesterolü düşürmeye ve kanseri önlemeye kadar pek çok görevde etkili.

C vitamini açısından zengin olan turp, böbrek taşları olanlara, aşırı şişmanlara sıklıkla öneriliyor.
13 2

Kara lahana

Sezonun en faydalı yeşil yapraklı bitkilerinden olan kara lahananın yemeklerinizde kullanmayı alışkanlık haline getirip metabolizmanızın çalışmasını hızlandırabilirsiniz.

Karalahana vücuttaki zehirleri maddeleri atmaya ve kemik dokularını sağlamlaştırmaya da faydalıdır...
13 3

Brokoli

İçeriği karalahanaya benzeyen brokoli de bahar aylarında metabolizmanızı arttırmak için vücudunuza çok iyi bir şekilde hizmet eder.

Brokolinin en önemli özelliklerinden biri de, göğüs, akciğer ve bağırsak kanseri olmak üzere, kansere karşı etkili bir koruyucu olmasıdır..

Göğüs kanseri riskini azaltan 'indol' adlı etken madde içerir. İndol, göğüs kanserine neden olan östrojen bozukluklarını engeller.

Ayrıca, lifli yapısıyla kilo vermeye yardımcı olur.
13 4