Bal kabağıyla ilgili bilmeniz gerekenler

.....



Kış mevsiminin turuncu güzeli bal kabağı hem harika sofralara, hem de diyete yardımcı oluyor. Kanser ve kalp rahatsızlığının önüne geçen bu kış sebzesinde yüksek seviyedeki potasyum ve demir, bir o kadar da lif, A ve C Vitamini, düşük kan basıncına yardımcı oluyor; aynı zaman da kanser ve kalp rahatsızlıklarını önlüyor. Bunların hepsinin bir bardağı ise sadece 75 kalori!

Bu muhteşem kış lezzetinin en tatlı yüzünü Big Gren Cookbook’un yazarı ve Institude of Culinary Education’da hocalık yapan Beslenme Uzmanı Jackie Newgent'den öğrenelim.
9 1

Bal kabağını nasıl seçeriz?


Kabağın boyutuna göre ağır olanını, kabuğu gergin gözükenini, mat yüzeylisini, benek ve çatlaksız olanını seçmenizde yarar var. Aynı zamanda tırnak testini de deneyebilirsiniz. Eğer tırnağını kabuğun içine oldukça kolay batırabiliyorsanız kabak olgunlaşmadan toplanmış demektir. Onu hemen bırakın!
9 2

Bal kabağını nasıl saklarız?


Bal kabağınızı iyi hava sirkülasyonuna sahip, kuru ve nispeten soğuk bir yerde saklayınız (kiler gibi). Bal kabağı bu şekilde, diğer birçok sebze gibi birkaç gün değil, birkaç hafta saklanabiliyor. Plastiklerde sıkıca sarılmış, kesilmiş kabaklar, buzdolabında bir haftaya kadar dayanıyor. Böylece bir çift kabak hazırlayıp, bütün hafta boyunca kullanabilirsiniz.
9 3

Bal kabağı dilimlemenin püf noktaları nelerdir?


Bal kabağını dilimlemeye önce keskin bir bıçak seçimi ile başlayın.Sapını kesin ve bıçağın bütün uzunluğunu kullanarak kabuğunu düzgün bir şekilde soyun. Yarısını kesmek için aşağı doğru bastırın. Eğer kabuğu çok zor kesiliyorsa, kabağı mikrodalga fırında yüksek derecede iki dakika pişirin. Böylece kabuğu biraz yumuşatabilirsiniz. Çekirdeklerini bir kaşık yardımıyla veya dondurma kepçesiyle çıkarın.
9 4