Ballı adaçayı maskesi

Cildinizin kurumaması ve çatlamaması için yapmanız gereken iki şey var, su içmek ve evde yapabileceğiniz ballı adaçaylı maske.

Ballı adaçayı maskesi

Doğanın bize sunduğu mükemmel bir nemlendirici olan bal ve doğal sıkılaştırıcı adaçayıyla cildimize bakım yapıyoruz. 

Yüzünüze dairesel hareketlerle hafifçe masaj yaparak uygulayacağınız bu maske cildinizi nemlendirecek, gözeneklerinizi sıkılaştıtacak ve cildinize canlılık verecek. 

Adaçayı gözenekleri küçültüp sıkılaştırırken aynı zamanda cildin  yıpranmış görünümünü tedavi ediyor. Antibakteriyel ve iltihap giderici özelliğiyle akne problemlerinize de çözüm oluyor. 

Adaçayı yağı bu maskenin ana maddesi olsa da yine de dikkatli bir şekilde kullanılmalı. Yapacağınız karışıma yalnızca bir iki damla adaçayı yağı damlatmanız yeterli olacak. Eğer hamileyseniz, epilepsi hastasıysanız ya da yüksek tansiyonunuz varsa adaçayı yağını kullanmayın. 

Maskenizde kullanacağınız balın şekerli sahte ballardan olmamasına özen gösterin. Mümkünse organik petek balı kullanın.  Cilt için çok güzel bir anti bakteriyel ve nemlendirici olan bal, cildin nemini korumasını sağlarken karışıma damlatacağınız iki çay kaşığı kayısı yağı da cildinizin nem dengesini koruyarak yumuşamasını sağlayacak.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı organik bal

1 çay kaşığı kayısı çekirdeği yağı

1-2 damla adaçayı özü yağı

Hazırlaşı:

Tüm malzemeleri bir kasede iyice yumuşak, macunumsu bir kıvama sahip olana kadar karıştırın. Önceden temizlediğiniz ve kuruladığınız yüzünüze parmak uçlarınızla  karışımı uygulayın.  Maskeyi yirmi dakika yüzünüzde bekletin. Daha sonra yüzünüzü önce ılık suyla sonra gözeneklerinizin kapanmasına yardımcı olması için soğuk suyla durulayın ve hafif yağsız bir nemlendirici krem uygulayın.

 

Yorumlar