2015 Ramazan menüsü iftar tarifleri

'İftara ne pişirelim?' diyenler için ELMAELMA'dan lezzetli tarifler...

Kıymalı Patates Çorbası

Malzemeler

250 gram kıyma, 3 adet patates, 5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber 

Tarifi

Öncelikle çorbayı yapacağımız tencereye tereyağını koyun. Tereyağ eridikten sonra kıymayı ekleyin. Kıyma iyice kavruluncaya kadar karıştırın. Tencereye yarısına kadar sıcak su ilave edin. Daha sonra tencereye rendelenmiş patatesleri ilava ederek çorbayı karıştırın. Patatsler yumuşayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
5 1

Zeytinyağlı Havuçlu Brokoli

Malzemeler

500 gr brokoli, 2 orta boy havuç, 1 kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 2 domates, 1 çay bardağı riviera zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 su bardağı kaynar su, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, karabiber, tuz

Tarifi

Soğanı soyun. Havucun kabuğunu kazıyın. İkisini de ince halkalar halinde dilimleyin. Brokoliyi çiçek çiçek ayırın. Domatesleri soyup çekirdekli kısımlarını ayırın ve küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsak, soğan halkaları ve havuç dilimlerini ilave edin.

Üzerine 1 tatlı kaşığı tozşeker serpip doğranmış domatesi yayın. Tuz, karabiber serpip brokolileri yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı kaynar su ilave edip kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Ilıyınca servis yapmadan önce üzerine 1-2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
5 2

Soğan Yahnisi

Malzemeler

500 gr. kıyma, 1 kg arpacık soğan, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı salça, karabiber, tuz

Tarifi

Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak misket büyüklüğünde köfteler yapın. Soğanları iyice yıkayın. Dış kabuğunun bir katını soyun. Kopmayacak şekilde boylamasına ikiye kesin. Aralarına köfteleri yerleştirin. Fırın kabına dizin, sıvıyağ ve salçayı karıştırın. Soğanların üzerinde gezdirin. Önceden 180 dereceye kadar ısıtılmış fırında yarım saate yakın pişirin.
5 3

Çilekli Supangle

Malzemeler

500 gram çilek, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı kakao, 1 litre süt, 3 yumurta, 3 yemek kaşığı  un, 1,5 su bardağı toz şeker



Tarifi



Süt ve yumurtaları orta boy bir tencerede karıştırın. Un, şeker, vanilya, ve kakaoyu sırasıyla ilave edin ve orta ısılı ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çilekleri dilimleyin ve supangleleri paylaştıracağınız kaselere yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız supangleyi paylaştırın. Çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
5 4