Seksle kaç kalori yakılır?

..


Partnerinizle yaşadığınız en özel dakikaların aynı zamanda kilo vermenin en zevkli hali olduğunu daha önce düşünmüş müydünüz? Öpüşmek, soyunmak, masaj yapmak, tek tek sekse giden her adım ve seks, aynı zamanda kalori kaybetmeniz demek.

Bakın o sıra da ne kadar kalori harcıyorsunuz!
8 1

Gençken sevgilinizle dudaklarınız birleştikten ancak yarım saat sonra nefes almanın aklınıza geldiği zamanları düşünün. Bunu tekrar denemenizde fayda var diyor uzmanlar.

Öpüşmek sadece tutkunuzu göstermenizin ve bir çift olarak bağınızı ispatlamanızın bir yolu değil, aynı zamanda yağlarınızı yakmanıza da yarıyor.

“Bahsi geçen öpücük kuvvetli ve biraz da ön sevişme içeriyorsa, saatte 90 kalori bile yakamaya sebep olabilir” diyor Los Angeles menşeli seksolog ve Red Hot Touch adlı kitabın yazarı Jaiya Kinzbach.
8 2

Kim partnerinin yapacağı masaja hayır diyebilir ki? Ama eğer yapan olursanız, sevgilinizi memnun etmek dışında bir avantajınız daha olur: yanan kaloriler.

Araştırmalara göre, iyi bir masaj yapmak kalp ritminizi yükseltip vücudunuzu kalori yakma moduna getirebilir. Ve bunun için hızlı ve sert bir masajdan değil, tam tersi daha yavaş ve derin hareketlerden geçiyor.

“Yavaş hareketler sadece daha etkili olmakla kalmayacak sizin de kendi vücudunuzda farklı kasların çalışmasına sebep olacak” diyor Doktor Kinzbach ve ekliyor “ Bir masaj masası almanızı öneririm çünkü yaparken ayakta durmanız daha çok kalori yakmanıza sebep olacak.”
8 3

Partnerinizle yakınlaşırken soyunma kısmına çok dikkat etmiyorsunuz muhtemelen, ama İtalyan bir araştırmacı bu konuyu masaya yatırmış ve bir kişinin soyunurken 8 ila 10 kalori arası yaktığını keşfetmiş.

Daha da büyüleyici olan, aynı araştırmacının bir erkeğin ağzı ile sutyen açma çabasının karşılığında 80 kaloriye yakın yaktığını keşfetmesi olmuş.

Yani ön sevişmeye biraz striptiz ekleyerek hem sevgilinizi hem de yaktığınız kaloriler ile kendinizi şımartabilirsiniz.
8 4