Bayram çikolatanızı kendiniz yapın!

Bu bayram çikolataları çarşıdan almak yerine evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? Bitter, sütlü ya da beyaz çikolata ve biraz da hayal gücünüzü katarak muhteşem bayram çikolataları yapabilirsiniz...


Çikolatasız , şekersiz bir bayram düşünemiyoruz! Bir hafta öncesinden yapılmaya başlanan bayram hazırlıklarının en sevilen kısmı şüphesiz çikolata alışverişi.

Marketten ya da dükkanlardan alınan kapalı kutudaki çikolatalar bizi zaman zaman hayal kırıklığına uğratabiliyor.

Biz de bu bayram kendi damak zevkimize uygun çikolataları evimizde yapıyoruz!

Üstelik yaptığımız bu çikolataları güzel kutulara koyup bayram ziyaretlerinizde hediye olarak da götürebiliriz...
7 1

Büyük kalıplar halinde pasta malzemeleri satan dükkanda işlemeye hazır çikolata tabletleri bulabilirsiniz. Çikolatanızın sütlü, bitter ya da beyaz çikolata olması sizin tercihinize kalmış. Eğer yeni birşey denemek isterseniz çikolatalarınızı karıştırarak yapabilirsiniz...

Şimdi sıra çikolatanızı kombinleyeceğiniz lezzetlerin seçimine geldi. Fındık, fıstık, yer fıstığı, kuru üzüm, portakal şekerlemesi ya da gofretler... Kendinze güveniorsanız badem veya fıstık ezmesi de kullanabilirsiniz, yalnız çikolataya şekil vermeniz biraz zor olacaktır.

7 2

Elde yaptığınız çikolataları dökeceğiniz ve şekillendireceğiniz kalıplar edinmeniz şart! Bu kalıpları da pasta malzemeleri satan dükkanlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Silikon kalıplar kullanırsanız çikolatalarınızın şeklini bozmadan kalıptan çıkarmanız daha kolay olur.

Ayrıca kalıp bulamıyorsanız derin bir borcamın içine yerleştirdiğiniz yağlı kağıda yaptığınız çikolatayı elinizle şekillendirerek de yerleştirebilirsiniz.

Buz kalıpları da işinize yarayabilir!
7 3

Zevkinize göre taze meyveleri kürdan ya da çubuklara geçirerek erittiğiniz çikolatayla kaplayabilirsiniz. Böylece hem çocuklara meyve yedirmiş hem de kendiniz için daha sağlıklı bir tercih yapmış olursunuz.
7 4