Bayram kilolarını nasıl vereceğiz?

Onca tatlı ve kurulan lezzetli sofralardan sonra atilde kilo almamamak imkansız. Peki bu kiloları nasıl vereceğiz?



Emmy Ödüllü Dr. Mehmet Öz, bayramda alınan kilolardan kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde kurtulmak için öneriler sunuyor.
8 1


Dr. Mehmet Öz bayram tatilinde vücutta depolanan yağı ve şekeri eritmek için bazı önerilerde bulunuyor. İlk olarak sabah kalkar kalkmaz tartılmanızı söylüyor. Her gün aynı saatte tartılmak sıvı dengesinin eşit olmasını sağlar ve kilodaki dalgalanmalar en aza indirilir. Bağırsak ve mesanenin boşalmış olduğu sabah saatlerinde yemek, dışkı,idrar gibi ekstra ağırlıklar vücuttan atılmış olduğunda tartılmalısınız. Buna göre kilonuzu her gün kontrol altında tutacaksınız.
8 2


Sabah saatlerinde aç karınla yapılan egzersiz karbonhidrat alımını sınırlandırarak yağ asiti taşınmasını kolaylaştırır. Bu şekilde ayrıca spor yapma alışkanlığı da daha kolay kazanılır.
8 3


Sporun ardından yapılacak kahvaltı ve devamında düzenli saatlerde alınacak öğünler günü daha kaliteli ve verimli geçirmeyi sağlar. Kahvaltıdan yaklaşık bir saat sonra içilecek bir bardak soğuk su vücudun metabolik hızını yükselterek yağ yakımını artırır. Buzlu bir bardak soğuk su ise metabolizma hızını yaklaşık 10 kalori arttırır, bu da yıl boyunca yaklaşık iki kilo vermeye eşittir.
8 4