Bayramda dişleri fırçalamak yetmez!

Dişlerin arasında kalan et parçaları dişeti hastalıklarına davetiye çıkarıyor ve çözüm kürdan değil!

Bayramda dişleri fırçalamak yetmez!

Kurban Bayramı sürecindeki beslenme tarzının diş fırçalama ile giderilemeyecek riskler yarattığını      belirten DentGroup Estetik Diş Hekimi Kerem Adalet, kürdan kullanımının da ağız ve diş sağlığını büsbütün tehdit ettiğini vurgulayarak, mutlaka diş ipi kullanılması gerektiğini ifade ediyor.

Özellikle diş arasında kalan et parçaları ve şeker tüketiminin çürük ve diş eti hastalıklarına davetiye çıkardığını söyleyen DentGroup Estetik Diş Hekimi Kerem Adalet, “Tam bir temizlik için sadece fırçalamak yeterli olmuyor, kalan et parçaları için mutlaka diş ipi kullanılmalı”diyor. Adalet, aksi takdirde diş aralarında kalan özellikle et parçalarının lokal dişeti sorunlarına ve iltihaplarına neden olabileceği uyarısında bulunuyor.

Diş Hekimi Kerem Adalet, “Ayrıca diş arasında kalan etleri çıkarmak için kullanılan kürdan hem dişetlerine zarar veriyor, hem de kırılan kürdan parçaları daha büyük sorunlara neden olabiliyor. Kürdan kullanımı dişeti çekilmesiyle başlayıp diş kaybına kadar varan sonuçlar yaratabiliyor. Bu nedenle kesinlikle kürdan değil, diş ipi kullanılmalı” diyor.

Kerem Adalet, Kurban Bayramı’nın artan et ve şeker tüketimi nedeniyle kapsamlı bir bakımı zorunlu hale getirdiğini belirterek, “6 ay arayla yılda en az 2 kez diş hekimine gitmek, dişlerdeki çürükten ağız kanserine kadar bir çok sağlık sorunundan korunmak için büyük önem taşıyor. Bununla birlikte beslenme alışkanlıklarının farklılaştığı bazı özel günlerin ardından da diş hekimini ziyaret etmek önemli “şeklinde konuşuyor. 

 

Yorumlar