Yiyerek zayıflamak mümkün

..


İnce ve fit olmayı herkes arzular. Ancak bunun için başvurulan yöntemlere dikkat etmek gerekiyor. Aç kalmak kesinlikle bir çare değil. Tersine düzensiz beslenme ve aç kalma, metabolizmayı bozarak kilo almaya neden oluyor.

Medicana International Ankara Hastanesinden Uzman Diyetisyen Müge Özturna, stres, yoğun çalışma temposuna bağlı beslenme düzeninde bozukluk, fast-food beslenme tarzı ve hareketsiz yaşam gibi birçok olumsuz faktörün etkisiyle obezitenin arttığını söyleyerek, etkili şekilde kilo vermek için nasıl beslenilmesi gerektiğini anlatıyor.

9 1

Market alışverişinde düşük kalorili, düşük glisemik indeksli olan besinlere öncelik verilmesi, küçük sepet kullanılması gerekiyor.
9 2

Tüketilen besinlerin yağ miktarının azaltılması, salatalara ve yemeklere yağlı soslar, ketçap ve mayonez ilave etmek yerine kuru meyva, susam, sirke ve limon eklenilmesi öneriliyor.
9 3

Ara öğünlerin atlanmaması, ara öğünlerdeki besinlere salatalık, domates gibi söğüş tüketilebilecek sebzelerin ilave edilmesi daha doyurucu oluyor.
9 4