Beslenme uzmanlarının buzdolabında neler var?

Bize her gün önerilerde bulunan beslenme uzmanlarının buzdolaplarını karıştırdık. Onların en çok tercih ettiği besinleri siz de bir göz atın.


Dünyaca ünlü beslenme uzamanları, hemen hemen hergün bize televizyon veya internet yoluyla ulaşıp sağlığımız için tüketmemiz gereken besinleri sıralıyor.

Birçoğumuz uzmanların söylediği besinleri tüketmek için yeminli olsak da bazı zamanlarda tabii ki onların söylediklerini göz ardı edip kaçamaklar yapabiliyoruz.

Peki sizce dünyaca ünlü uzmanların buzdolaplarında neler var? Onlar da ara sıra kaçamak yapıyorlar mıdır?

İşte beslenme uzmanlarının buzdolapları ve en çok tükettikleri besinler…
Onlardan kopya çekmek harika olacak...
10 1

Amber Pankonin

Süt: Hem kullanışlı hem de uygun fiyatlı protein içeren besin kaynağı beslenme uzmanlarının buzdolabında en çok yer alanlardan.

Bu düşük kalorili lezzet dolu içeceği uzmanlar genelde sabah kahvaltılarında tüketmeyi tercih ediyor.

Cacık: Sağlıklı ve düşük kalorili bu besini dolabınızda bulundurup ister ara öğün olarak isterseniz yemeklerinizi yanına rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Humus: Humusu bizim kadar uzmanlar da çok seviyor ve tüketiyor.

Porsiyonluk humuslardan alıp dolaplarında bulunduran beslenme uzmanları bu sayede isteseler de bir porsiyondan fazla humus yiyemiyor.
10 2

Andy Belatti

Macaron: Basit malzemelerle hazırlanan ama tadı harika olan bu acıbadem kurabiyeleri aradaki kaçamaklarınız için bir aternatif olabilir.

Roka: Salataların vazgeçilmezi, makarna ve yemeklerin tamamlayıcı sebzesi roka uzmanalar tarafından da çok seviliyor.

Lahana: Bir çok insan lahanayı pek sevmez.Fakat uzmanlar lahananın sağlık açısından faydalarını bildiği için dolaplarında bu sebzeyi bulundurup, sık sık da tüketiyor.Unutmayın ki, lahananın içinde K vitaminleri ve kalsiyum var. Kemik sağlığınıza da iyi gelen bu besini mümkün olduğunca tüketmeye çalışın.

Şekersiz meyveli yoğurt: Normal meyveli yoğurtlar içlerinde yüksek miktarda şeker içerdiği için oldukça kalorilidir.

Diyet meyveli yoğurtlar ise size hem güzel bir tat sunarken hem de fazla kalori almamanıza sebep olur. Siz de şekersiz meyveli yoğurtları dolabınızda bulundurup, canınız tatlı istediğinde gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Tahıllı ekmek: Yüksek lif ve protein içeren tahıllı ekmekler beslenme uzmanlarının dolaplarından eksik olmuyor.

Ekmek tercihiniz kesinlikle tam tahıllıdan yana olmalı...
10 3

Joy Bauer

Acı sos: Yumurta, çorba, ana yemekler hatta patlamış mısırda bile tercih edebileceğiniz acı soslar yemekleriize hem lezzet verir hem de metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlar.

Yoğurt: Hızlı ve sağlıklı yaşam için ideal besinlerden biri olan yoğurt, hem protein kaynağı hem de az kalori oluşundan dolaplarımızın baş tacı olmalı.

Kırmızı biber: İçeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklığı arttıran, hastalıklarla savaşan ve metabozlizmayı hızlandıran kırmızı biberleri isterseniz salatalarınızda isterseniz yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
10 4