Beslenme uzmanlarının uzak durduğu 7 malzeme!

Beslenme uzmanları bu malzemelerden uzak duruyor. Eğer aldığınız ürünlerin paketlerinde "İçindekiler" kısmında bu malzemeleri görürseniz hemen o üründen uzaklaşın!


Marketlerden ambalajlı bir şekilde satın aldığımız ürünlerin içerisinde neler olduğunu biliyor muyuz?

Paketlerin üzerinde ancak büyüteçle okunabilecek kadar küçük yazılarla yazılan malzemeler listesi bulunuyor. Kalori değerlerini gösteren tablo ise maalesef birçok ürünün üzerinde yok.

Beslenme uzmanları marketlerde satılan hazır gıdaların üzerindeki bilgilerin dikkatlice incelenmesini öneriyor çünkü kutuların üzerinde büyük harflerle yazılanlar yanıltıcı olabiliyor!

Beslenme uzmanları ambalajlı gıdalarda bulunan bazı maddelerden ise kesinlikle uzak durulması gerektiğini söylüyor.

Sizler için bu zararlı maddelerin bir listesini yaptık. İşte uzmanların uzak durduğu 7 besin maddesi!
9 1

B Nutritious'un kurucusu Brooke Alpert, süt ve süt ürünlerinin içerisinde bulunan Carrageen adlı kıvam arttırıcı üründen uzak durmaya çalışıyor.

Bu kıvam arrtırıcı ürünün tüketmek için güvenli olup olmadığı hakkında kesin bir bilgi olmadığını söyleyen doktor Alpert, bu malzemenin güvenli olduğu kesin kanıtlanana kadar asla tüketmeyeceğini söylüyor.
9 2

Yiyecek ve içeceklere renk veren karamel boyasının kanserojen potansiyalini ortaya koyan araştırmalar sonucunda, içeceklerde kullanılan 4-MEI adlı maddenin kullanımına son verildi.

Beslenme ve sağlık uzmanı Joy Bauer, bu renklendirici maddelerin sağlık için tehdit oluşturmadığı kesin kanıtlanana kadar içerisinde karamel rengi bulunan gıdaları tüketmiyor.
9 3

Yapay tatlandırıcılar göründükleri kadar masum değil. Gereksiz kalorilerden uzak durmayı amaçlarken tip 2 diyabet riskinizi ve gün içerisinde aldığınız kalori miktarını arttırıyor olabilirsiniz.

Women's Health dergisi danışmanlarından Keri Glassman, yapay tatlandırıcıların doğal şekerden 700 kat daha tatlı ve kimyasal maddelerle yüklü olduğunu belirtiyor.
9 4