Beyninize tokluk sinyalini nasıl gönderirsiniz?

İştahınızı bastıramadığınız durumlarda kendinizi midenizin kölesi olmaktan kurtarın. Beyninize tok sinyali göndererek yemek yeme isteğinizi bastırın!


Karnımız doysa da yemek yemeğe devam ediyoruz. Bir küçük dilim daha derken bir de bakıyoruz ki bütün bir tepsi böreği mideye indirmişiz!

Porsiyon kontrolü dengeli beslenmenin temel noktalarından biri. Fakat açlık krizlerinizin size daha fazla yemeniz için yaptığı baskıya direnmek de çok zor.

Doyduğunuzu fark ettiğiniz anda beyninize yemeğin bittiğini söylemek için bu taktiklerden yararlanabiirsiniz.
8 1

Bir parça nane şekeri, nane yaprağı ya da nane çayı yeme iç güdülerinizi bastırır.

Doğal bir iştah kesici olan nane açlık krizlerini kontrol etmenize ve yemek öncesi atıştırmalarınızı engellemenize yardım edecek.
8 2

Diş fırçalamak ve ağız gargarası yapmak iştahınızı kontrol etmenizde büyük önem taşır.

Gereksiz yere atıştırma ihtiyacı duyduğunuzda dişlerinizi fırçalayın. Bu sizi yiyeceklerden uzaklaştıracak

Dişlerinizi fırçaladıktan sonra tatlı ve ya tuzlu herhangi bir şey yediğinizde hayal ettiğiniz lezzetle karşılaşmayacak ve yemek yemeye devam etmeyeceksiniz.
8 3

Tatlılardan bir ısırık almak iştahınızı bastırmaya yardımcı olabilir.

Bazen yalnızca bir kaşık fıstık ezmesi içinizdeki yemek yeme isteğini bastırır ve beyninize yemeğin sonuna geldiğinizin sinyalini verir.

Kocaman bir dilim pasta yemek yerine daha sağlıklı, su bazlı bir yiyecek tercih edin.

Bir avuç böğürtlen, bir dilim karpuz bir yemek kaşığı nar tanesi size bu konuda yardımcı olurken ihitiyacınız olan A ve C vitaminlerini ve lifleri de tüketmiş olursunuz.
8 4