Bikram yoga nedir?

Bikram Choudhury tarafından geliştirilen, 40° sıcaklıkta yapılan bu yoga metodu, vücudu yenilemenin en eğlenceli ve yeni yolu!

Bikram yoga nedir?

90 dakika süren ve bir seansta ortalama 800-1200 kalori yakılan 40 derece sıcaklıktaki yoga metoduyla, terleme sayesinde vücutta bulunan toksinler dışarı atılıyor,  taze oksijen dolu kan dolaşımı ile tüm doku ve organlar yenileniyor.

bikram-yoga-nedir.jpg

Havaların ısınması, doğanın yeşillenmesi yeni başlangıçlar için ideal bir dönem. Siz de bu dönemde tazelenmek ve yenilenmek istiyorsanız, terlemenin eğlenceli yollarından 40 Derece Bikram Yoga ile tanışmaya davetlisiniz.

Bikram Yoga, 40 derece sıcaklıkta yapılıyor ve ısı sayesinde vücudu toksinlerden arındırıyor.  Kas ve eklem ağrıları, postür bozukluğu, uyku düzensizliği, kabızlık gibi sorunlara iyi geliyor. Günlük hayatta konsantraston ve enerjiyi artırıyor. Türkiye’deki tek stüdyosu Etiler’de olan 40 Derece Bikram Yoga, sizi ve vücudunuzu yaza hazırlarken duygusal ve zihinsel kazanımlar da sağlıyor.

40 derece sıcaklıkta art arda yapılan 26 yoga pozu ile 2 nefes egzersizinden oluşan ve bir Hatha metodu olan Bikram Yoga’da her duruş sizi bir sonrakine hazırlıyor,  bir önceki hareketten alınan yararları arttırıyor. 7 yaşından itibaren herkesin yapabildiği Bikram Yoga ile organlar, salgı bezleri ve sinirler harekete geçerken, sistematik olarak taze oksijen dolu kanın vücudun tamamında dolaşıyor ve böylelikle tüm organları ve dokuları yeniliyor.

Bikram Yoga’da 40 derece sıcaklık sayesinde, vücudunuz daha fazla esneklik kazanırken, sakatlanmalar minimuma indiriliyor ve vücutta fazlalık yapan toksinler rahatlıkla dışarı atılıyor.

Yorumlar