Bir makyaj malzemesi, iki ayrı kullanım!

Makyaj malzemelerini çok amaçlı kullanmayı öğrenelim!


Stylelist dergisi makyaj editörü Brie Dyas bir konuda yakınıyor: "İşim bu olduğundan kız arkadaşım ve yakın çevrem sürekli makyaj malzemeleri taşıdığımı düşünüyor. Fakat durum hiç de bu değil! Bir sürü ürünle harikalar yaratmayı herkes başarır, önemli olan elinizdekilerle en fazla ne yapabileceğinizdir."

Peki neler öneriyor dersiniz?
6 1

Göz kalemi


Açık kahverengi bir göz kalemiyle kaşlarınızdaki boşlukları doldurabilirsiniz. pamuklu çubukla rengi dağıtarak yedirmeyi unutmamak kaydıyla... Kahverengi göz kalemi kaşlarınız siyah olsa bile doğal bir gölge sağlar.

Ayrıca aynı taktikle kalemden kendinize göz farı da yapabilirsiniz. Göz kenarlarınıza koyu, üst kısma açık olacak şekilde dağıtarak anında aynı etkiyi yaratabilirsiniz.
6 2

Kapatıcı


Özellikle yaz makyajı için bunu bilmeniz gerekiyor hanımlar. Bu dönemde kalın fondötenler yerine SPF (güneş korumalı) kapatıcılar kullanın. Hem aydınlatıcı, hem fondöten, hem de makyaj astarı olarak bir ürün kullanabilirsiniz. Bu yüzden kaliteli bir tane alın.

Yüzünün T bölgesi ve dudak altları gölgelenmeye en müsait yerlerdir, Kapatıcıyı küçük miktarlarda buraya sürerek fırçayla dağıtın. Alnınız için sağdan sola, burnunuz için yukarıdan aşağıya, dudak altı için yuvarlak dokunuşlarla cildinize yedirin.
6 3

Ruj


Annelerimizin taktiği çok doğru: Güzel bir ruj, güzel bir allıktır. Üstelik dudaklarınızın ve yanaklarınızın rengi farklı tonlarda ve aynı renk olacağından kestirme bir uyum yakalamış olursunuz.

Elmacık kemiği hizasından bir çizgi çekin ve şakaklara doğru fırçayla dağıtın. Kolay gölge vermenin sırrı budur.
6 4