Bitter çikolatalı mus!

Academia Barilla'nın çekmece yayınlarından çıkan "50 Kolay Tarif" adlı serisinde muhteşem çikolatalı tarifler de yer alıyor! Sizler için çikolatalı mus tarifini seçtik..

Bitter çikolatalı mus!

“Tanrıların Yiyeceği”  ya da Mutluluğun Diğer Adı : ÇİKOLATA

Ah, çikolata! Bitter, sütlü, beyaz. Vanilya, meyankökü veya kahve aromalı, kuru meyveler ve likörle tatlandırılmış; armut, çilek ve portakalla bir arada sunulan çikolatadan daha karşı konulamaz, daha güzel ve rahatlatıcı bir şey olabilir mi? Peki ya pralinin lezzetine gömülmeye, çıtır çıtır bir gofretin heyecan verici sesine, sıcak çikolatanın sınırsız tatlılığına ne demeli? Ya musun şehvetine, fındığın insanı yatıştıran sıcaklığına, karamelin görkemine ve bir profiterol dağının sade, neredeyse çocuksu şiirine?

Çikolata, Kristof Kolomb’dan önce Orta Amerika’da –tahmin edileceği üzere– törensel bir şekilde kullanılmıştır. Çikolatanın esrar ve kutsallıkla sarmalanmış bir havası vardır. İşin aslı, çikolatanın tadına bakanlar sadece krallar, soylular ve savaşçılardır. Çok geçmeden mutfaklarda da kullanılmaya başlar. Ne var ki diğer yiyeceklerle karıştırılmaz. Mayalara göre çikolata “tanrıların yiyeceği”dir. Tahmin edileceği gibi, adeta hayata aydınlık ve sevinç katan, metafizik bir neşeyle anılır.

cikolata_ic.jpg

Academia Barilla’nın, bu kitap için seçtiği 50 adet çikolatalı tatlı tarifi arasında, klasik kurabiyelerden özgün tatlılara, kremalardan tatlı atıştırmalıklara, küçük sanat eserlerinden en göz alıcı çikolatalı pastalara kadar pek çok tarif yer alıyor. Tarifler, sadece cuneesi al rum, parmigiani marashino veya çikolatalı cannoli gibi İtalyan lezzetleriyle sınırlı değil.

Kakao ne de olsa bütün dünyayı fethetmiş ve pek çok kusursuz tarifin ortaya çıkmasına ön ayak olmuştur. Academia Barilla, gelenekle yenilik, maharetle uygulama arasında tatlı bir uyum sağlayan tariflerden, hepsinden önemlisi paylaşmanın mutluluğu ile “bir arada yaşamanın” keyfi üzerinde yoğunlaşarak kapsamlı ve çeşitlilik içeren bir seçki hazırladı. Hem zaten aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte yaşadığınız neşeyi ve coşkuyu çikolata bulaşmış, gülümseyen bir yüzden daha iyi ne ifade edebilir ki?

Academia Barilla'nın birbirinden muhteşem tarifleri arasından sizler için "Bitter Çikolatalı Mus" tarifini seçtik!

4/6 kişilik malzeme:

250 gr bitter çikolata, doğranmış
1 su bardağı (250ml) krema
150 gr yarı çırpılmış krema

Yapılışı:

Çikolatayı bir kabın içinde küçük parçalara ayırın. Kremayı bir sos tenceresinde kaynatın ve doğranmış çikolatanın üzerine dökün.

Daha sonra pürüzsüz yumuşak bir çikolata elde edene kadar bir spatulayla karıştırın.
Yaklaşık 30 dereceye kadar soğumaya bırakın. Aynı zamanda kremayı çırpın.

Bundan sonraki aşamalarda kremanın yeterince yumuşak kalmasına dikkat edin. Yarı çırpılmış kremayı bir spatulayla çikolatalaı karışıma nazikçe yedirin. 
Ortaya çıkan musu yarım küre şeklindeki silikon kaplara dökün.Tamamen katılaşana kadar, en az 3 saat dondurun.

Musu kalıplardan çıkarın ve buzun çözülmesini bekleyin.Dilediğiniz gibi süsleyin. Süslemek için bitter çikolata parçaları kullanabilirsiniz.

Hazırlık süresi: 30 dk
Dondurma süresi : 3 Saat
Zorluk derecesi: Kolay

Yorumlar