Boğa Burcunda Yeniay Yorumları!

18 Mayıs 2015'te sabah 07:13’de Güneş ve Ay 26 derece Boğa burcunda birleşecek ve yeniay doğacak. Astrolog Demet Baltacı, yeniay'ın etkilerini yorumladı.

Boğa Burcunda Yeniay Yorumları!

Boğa burcu yeniayı maddi manevi güvenliğimiz, para, bütçe, sahip olduğumuz değerler, sevdiğimiz kişiler, kişisel zevkler, yetenekler, sanat, doğa ve toprak ile ilgili kavramları ön plana çıkarabilir.

Toprak elementinin sabit nitelikli enerjileri uzun vadeli ve kalıcı hedeflerimize bizi yöneltebilir. Yaşamımıza istikrar ve güven getirecek konularda yeni adımlar atabilir, başlangıçlar yapabiliriz.

Tutulma yönetici Venüs Yengeç burcunda ve haritanın ikinci evinde güçlü pozisyonda. Üstelik Ay ile karşılıklı ağırlama halinde olduğu için gücü artıyor. Özellikle maddi güvence, para, emlak, mülk gibi konulardaki girişimlerde destekleyici olabilir. Bunu yanısıra ilişkilerde evlilik ve yuva kurma kavramlarının öne çıktığı ve bu alanlarda hareketin arttığı bir süreçte olacağız. Üstelik yeniayın gerçekleştiği Süreyya Ay durağı eski alim ve astrologlar tarafından evlilik, evlenme, maddi ve ticari kazançlar, yatırımlar bakımından şanslı kabul edilir.

Tutulma anı haritasında İkizler burcu yükseliyor. Yöneticisi Merkür İkizler burcunda retroya geçmek üzere durağan. İletişim ve haber trafiğinin yoğun olacağı bu dönemde çeşitli karışıklıklar, engellerle karşılaşabiliriz. Merkür haber, iletişim, bilgi kaynakları, medya, gazeteler, eğitim, öğretmenler, ulaşım, trafik, posta, kurye hizmetlerini yönetir. Bu dönemde duyacağımız her söze de inanmamalıyız. Bol bol dedikodu duyabiliriz. Güneş ve ay yanısıra Merkür ve Mars’ın da ikizler burcunda ve haritanın on ikinci evinde yerleşmesi gizli düşmanlıklar, yalan, iftira, hile, dolandırılma ve hırsızlık gibi olumsuz durumlara yol açabilir.

Merkür ve Mars’ın Balık burcundaki Neptün ile yaptığı kare açı bu riskleri arttırıyor. Özellikle Mayıs sonunda 26-31 Mayıs aralığında iletişim, ulaşım ve eğitim ile ilgili konularda karmaşa ve kaos olabilir. Art niyetli haberler, sahtekarlıklar artabilir. Havanın çok yağışlı olması mümkün. Bu durum sudan gelebilecek zararlara, ulaşımda ve iletişimde engellere, kazalara yol açabilir. Deniz ve gemi kazaları ile ilgili çok haber duyabiliriz.

Yeniay derecesi önemli ve güçlü bir sabit yıldız olan ALGOL ile birleşiyor. Satürn etkili bu yıldız haritadaki yerleşimlere göre çok şanslı veya tehlikeli olabilir.

Efsanevi Medusa’nın başı olarak da anılan Algol, boğaz ve boyun bölgesinde olabilecek problemler, tiroid, nodül, guatr, boyun fıtığı, boğulma, asılma, boyuna gelecek darbe ve şiddet sonucu ölüm gibi etkiler ortaya çıkarabilir. Solunum yolları ve nefes ile ilgili Merkür de durağan olduğu için özellikle alerji, astım, solunum yolları ile ilgili problemler, tıkanma ve nefes alamama gibi durumlara dikkat etmek gerekiyor.

Yeniay noktasına yakın yerleşen Admetos da tıkanıklık ve engellerle ilgilidir. Satürn’ün üst bir oktavı gibi düşünülebilir. Bunun yanısıra Admetos herhangi bir konuda derinleşmeyi, çok sağlam ve güçlü temeller atmayı da işaret eder. Ancak bu hızlı değil yavaş yavaş sindire sindire gerçekleşecektir.

Yeniay derecesi Flora astreoidi ile de ilişki kuruyor. Flora yaratıcılık, doğurganlık, neşe ve tabiat sevgisi veren, doğa, toprak, çiçekçilik, bahçecilik, arıcılık, bal üretimi ile ilgili bir astreoitdir. Boğa burcu temalarına yakın olan Flora Güneş ve Ay ile kare açı yaptığı için bu alanlarda deneyimler ve farkındalıklar ortaya çıkarabilir.

Yeniay TC horoskopunun on birinci evinde doğacak

Burası Meclis, parlamento, yerel yönetimler, azınlıklar, dış ülkelerle anlaşmalar, şirketler, toplumsal kuruluşlar, halk hareketleri, organizasyonlar, yasa değişimleri, ekonomi, milli varlıklar ve borsayı ilgilendiren konuları kapsar.

Güneş ve Ay kavuşumu TC horoskopunun 5. evindeki Jüpiter ile karşıt açı yapıyor. Jüpiterhoroskopun 6. ve 10. ev yöneticisi. Bu evler, ülke yönetimi, liderler, hükümet, politika, kamusal alan, halkın sağlığı, küçükbaş hayvanlar, memurlar, polis ve orduyla ilgilidir. Jüpiter ülkenin maddi zenginliğini, akademisyenleri ve hukukçuları da temsil eder. Merkür’ün durağan olması (virüsle bulaşan hastalıklar) kuş gribi ve keneden bulaşan virüslerin daha tehlikeli bir boyuta gelebileceğini işaret edebilir. Ancak onikici evdeki İkizler burcundaki Merkür ve Mars sözkonusu olduğunda gizli hesaplar, ekonomiye zarar verecek spekülasyonlara da neden olabilir.

Yeniayın etkileri Ay 24-25 Mayıs’da ilkdördün fazına geldiğinde daha belirgin hale gelecek. Bu dönemde Güneş Satürn karşıtlığı da etkinleşmiş olacak. Ekilenin biçilme zamanı. Satürn yaşam enerjimiz Güneş’in karşısına geçtiğinde engel ve sınavlar karşımıza çıkarabilir. Otorite kavramları ile çatışma, kadersel olaylar söz konusu.

2 Haziran Yay burcu dolunayında yukarıda bahsedilen kavramlar daha belirgin ve görünür hale gelebilir.

Yorumlar