Bölgesel yağlara karşı egzersiz hareketleri!

Kol, basen, kalça, karın ve sırt için önerilen egzersiz hareketlerini uygulayarak daha fit bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Herbalife Fitness Danışmanı Ebru Karaduman, temiz havada yapılacak sporun oksijen kapasitesini artırdığını söyledi.

Düzenli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra, bedensel aktivitenin de önemine dikkat çeken Karaduman, yapmamız gerekenleri anlattı ve egzersiz önerileri sundu.

İşte tavsiyeler ve egzersiz hareketleri...
7 1

Kalça ve baseninden şikayeti olanlar bu egzersiz sizin için

Olduğunuz yerde, bacakları omuz genişliğinde açıp, oturma pozisyonuna gelene kadar çöküp kalkın. Yani squat! Kalça ve basen bölgenizin nasıl sıkılaştığını göreceksiniz. Bu hareketi 15 kez tekrar edip 2 set yapın.
7 2

Kısa kollu kıyafetler kollarınızda daha güzel duracak

Ellerinize iki tane dambıl ya da su şişesi alıp, kollarınızı önce öne sonra yana doğru, omuz hizasına kadar kaldırıp indirin. Kol kaslarınız maksimumda çalışacak ve yazın giyeceğiniz kısa kollular size daha çok yakışacak. Bu hareketi 15 kez tekrar edip 2 set yapın.
7 3

Karın kası yapmak isteyenler bu egzersiz tam size göre

Sırt üstü yatın, ellerinizi boynunuzun altına yerleştirin. Nefes alın ve nefes verirken üst vücudunuzu yukarı doğru kaldırın. Mekik hareketini bilmeyen yoktur, önemli olan nefes ile kontrollü bir şekilde yaparak, karın kaslarınızın yandığını hissedebilmeniz. Bu hareketi 30 kez tekrar edip 2 set yapın.
7 4