Bolluk ve bereketin 2 kuralı!

Hipnoterapi Uzmanı Sosyolog Gani Eser, ''Bolluk, sonsuz enerji akışına izin vermek olarak tanımlanabilir'' diyor.

Bolluk ve bereketin 2 kuralı!

"Fatura öderken mutlu olmak"

Önüne set çekmediğiniz, vanayı kapalı tutmadığınız sürece su akar, geçtiği yerlere bereket getirir ve bu diğerleri de izin verdiği ölçüde sürer gider.

Sonlu olmak, sınırlı olmak aslında zihnimizin bir oyunudur.

İnsanoğlu yaşadığımız döneme gelinceye dek bir çok badireler atlatmış, savaşlar ve kıtlık görmüş, vahşi hayvanların saldırısına uğramış, salgın hastalıklarla mücadele etmiş ve hep bir şeye odaklanmıştır: hayatta kalmak.

Günümüzde durum değişmiş, hayatta kalma güdüsünün yerini yaşam standartlarını yükseltme, bolluk ve refah içinde yaşama isteği almıştır.

Genlerimize kazınan tutumları, inançları değiştirmek elbette kolay değildir. Savaş görmüş atalarımızın unu, şekeri çuvallara koyup stoklama alışkanlıkları anne-babamıza geçmiş, gençlik yıllarımızda saçma gelen bu alışkanlık evlenip çoluk çocuğa karıştığımızda bize de bulaşmıştır.
Oysa; ister yiyecek stoklayalım, ister para, ister nefretimizi, söyleyemediklerimizi; hepsi zarar verir bize.

Size altın değerinde iki kuraldan bahsedeceğim.

Bolluğun ilk kuralı önce kendi kabını doldurmaktır. Bu kolayca bencillikle karıştırılabilir. Oysa aralarında büyük bir fark vardır. Yaşamın sunduğu fırsatları görmek, cesaretle kabul etmek, sonra da diğerleriyle paylaşmaktır kast edilen.

İkinci kural ise verirken mutlu olmak.Para bize gelirken ne kadar mutlu oluyorsak faturalarımızı öderken de aynı mutluluğu hissetmemiz, aldığımız hizmeti ayağımıza
kadar getirenlere teşekkür etmeyi bilmemiz bizi bolluğa ulaştıracaktır.

Tercihinizi yapın: Ya fırsatları görmezden gelirsiniz, ya cesaretle değerlendirip sadece kendi kabınızı doldurursunuz; ya da paylaşarak diğer insanların da zenginleşmesine katkıda bulunursunuz.
Alırken olduğu kadar verirken de mutlu olmayı başardığınız ölçüde zenginleşireceğinizden kuşkunuz olmasın. Seçim sizin!

Uzm.Hipnoterapist Sosyolog Gani ESER 2014

Yorumlar